Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από τον Άξονα 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής στην Θεσσαλία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας των παρακάτω αντιπλημμυρικών έργων:
  1. «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων», προϋπολογισμού 1.107.000 €,
  2. «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πύλης», προϋπολογισμού 630.000 €.


Αναλυτικότερα:
Η «Αντιπλημμυρική Προστασία Οικισμών ΠΕ Τρικάλων», αφορά την
κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον Πορταϊκό ποταμό, παραπόταμο του Πηνειού ποταμού, στην περιοχή της ΠΕ Τρικάλων σε μήκος 4.000 m περίπου με αρχή τη συμβολή με τον Πηνειό ποταμό με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Λιλή, Αμμουδιά, και Παραπόταμου, από τα νερά του Πορταϊκού ποταμού σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων.

Η «Διευθέτηση Ρέματος Παλαιομονάστηρου Δ. Πύλης» αφορά τις εργασίες εγκιβωτισμού του ρέματος που διέρχεται στα όρια του οικισμού Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης σε μήκος περίπου 270 m, για την προστασία του οικισμού από πλημμύρες.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων αναμένεται να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πλημμυρών που πλήττουν τις προαναφερθείσες περιοχές. Ο ωφελούμενος πληθυσμός των υπόψη παρεμβάσεων ανέρχεται σε 1.670 κατοίκους και η έκταση των περιοχών που προστατεύονται αφορά 4.000 στρέμματα οικισμών.
Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Με τα δυο αυτά έργα επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Παράλληλα προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν οι καταστροφές που εμφανίστηκαν κατά το παρελθόν στους οικισμούς αυτούς».


Σχόλια