Ο Μπουτάρης "πούλησε" τη Θεσσαλονίκη, τον Τζιτζικώστα και τους δημάρχους

altΤη δημιουργία ενιαίου συντονιστικού οργάνου για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αποφάσισαν σήμερα σε σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας με τους δημάρχους όλων των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έχει ξεκαθαρίσει ότι την τελευταία λέξη για τις εκδηλώσεις θα έχει ο δήμος.


Ο κ. Τζιτζικώστας, μετά το τέλος της σύσκεψης, αναφερόμενος στην απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης επανέλαβε τη θέση του ότι: «Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως υπόθεση ενός δήμου».  Κάλεσε δε, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης να συνεργαστεί μαζί με την αντιπεριφέρεια και με τους υπολοίπους δεκατρείς δήμους, αλλά πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, αν επιμένει εμείς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, όπως αποφασίσαμε σήμερα».
Ο κ.Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των δράσεων από όλους τους φορείς και ένα ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με συγκεκριμένο κοινό υλικό προβολής που θα μοιραστεί σε όλους τους δήμους του νομού. Επίσης τόνισε ότι δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε εκδηλώσεις-φιέστες χωρίς κανένα όφελος για την προβολή της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα κατά την τοποθέτησή του ανέφερε : «Η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει μεγαλόπνοους σχεδιασμούς και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις. Έτσι κι αλλιώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει ανάγκη από φιέστες και πανηγύρια αλλά από εκδηλώσεις που θα έχουν συγκεκριμένη στόχευση. Βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι να εξυπηρετήσουμε τον κύριο στόχο μας που είναι η εξωστρέφεια. Να μπορέσουμε δηλαδή μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δράσεις προβολής, να κάνουμε η Θεσσαλονίκη πιο αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό και να προσελκύσουμε μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας».

thousandnews.gr

Σχόλια