ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: Διέλυσαν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Χάθηκαν μέσα σε δύο χρόνια έσοδα 2.500.000.000 ευρώ
Δεν έχουν πιάσει πάτο τυχαία τα έσοδα. Δεν φταίει μόνο η ύφεση. Φταίει σε μεγάλο βαθμό και η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Με αναξιοκρατική τοποθέτηση επικεφαλής εφόρων, με τη δυνατότητα του υπουργού Οικονομικών να διορίζει όποιον θέλει και με την κατάργηση όλων των Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ και ΔΕΚ).
Με την αδρανοποίηση των βασικών ελεγκτικών μηχανισμών χάθηκαν το 2009-2010 έσοδα 1.200.000.000 ευρώ και 1.000.000.000 ευρώ το 2010-2011, ενώ προβλέπεται ότι θα χαθούν 3.000.000.000 ευρώ τον χρόνο από μεγάλους φοροφυγάδες! 

Και αυτά δεν είναι νούμερα στον αέρα. Προέρχονται από εφοριακούς με εντιμότητα και ήθος αδιαμφισβήτητα, που αναγνωρίζονται από όλο τον χώρο τους και έχουν πρωταγωνιστήσει στην αποκάλυψη υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων και μία στην οποία εμπλέκονται και τράπεζες και αναγκάστηκε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, επί προηγούμενης κυβέρνησης, να φέρει τροπολογία και να επιβάλει πρόστιμο 10% σε τράπεζα για να κλείσει η υπόθεση.

Ο ενταφιασμός των ελεγκτικών και φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους και κατ' επέκτασιν η κατάρρευση των εσόδων έγινε από την κυβέρνηση Παπανδρέου βήμα βήμα. Συγκεκριμένα:

Λαμόγια του 2003 και 2008 βρέθηκαν στην κορυφή

1) Καθιέρωσε, διά του κ. Ραγκούση, ένα σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού με κουτάκια και αριθμούς, λες και ζύγιζε βόδια, αγνοώντας τελείως την υπηρεσιακή οντότητα των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κορυφή της υπηρεσιακής πυραμίδας τα ίδια λαμόγια του 2003 και του 2008.

2) Κατάργησε στην πράξη τα τμήματα ελέγχου όλων των ΔΟΥ πραγματοποιώντας ακατανόητες μεταθέσεις (π.χ. υπάλληλοι με τεράστια εμπειρία στον έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων, μετετίθεντο σε τμήματα «μητρώου», «εξόδων» κ.λπ.)

3) Εγκληματικό: Αδρανοποίησε τους βασικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους που είναι τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα, με αποτέλεσμα να χαθούν βάσει ελέγχου έσοδα ποσού 1.200.000.000 ευρώ κατά την περίοδο 2009-2010 και 1. 000.000.000 κατά την περίοδο 2010-2011. (Αλήθεια, κανένας Εισαγγελέας για την περίπτωση υπάρχει;)

4) Χαριστικό ή χαριστική βολή: Ίδρυσε πρόσφατα με τον Ν. 4002/11 (ΦΕΚ 180) ειδική εφορία για τις μεγάλες επιχειρήσεις με αρμοδιότητα να τους φτιάχνουν και τις δηλώσεις και να τις περαιώνουν αυτόματα, ώστε να μην έχουν μπλεξίματα οι μεγαλοκαρχαρίες, καταργώντας στην ουσία το μεγαλύτερο ελεγκτικό κέντρο (ΔΕΚ) της χώρας που έφερνε έσοδα 1.500.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Όλες αυτές οι ενέργειες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάνονται (βάσει ιστορικών στοιχείων) τουλάχιστον 3.000.000.000 ευρώ κάθε χρονιά από μεγαλοφοροφυγάδες και να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του ο μισθωτός και ο μικρομεσαίος.

Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι αυτά είναι λάθη της κυβέρνησης και όχι σκόπιμες και μεθοδευμένες ενέργειες.

Σχόλια

  1. Τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα (ΠΕΚ) δεν δημιουργήθηκαν τυχαία και συγκέντρωσαν το καλύτερο δυναμικό των ελεγκτών που διέθετε ο εφοριακός κλάδος και είχαν μέχρι σήμερα μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην αποκάλυψη κυκλωμάτων που με ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ κατάφεραν να εισπράξουν παράνομα δεκάδες εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
    Αντιμετωπίστηκαν εξ αρχής αρνητικά από διάφορους κύκλους άνομων συμφερόντων και πολεμήθηκαν σκληρά, μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να διαλυθούν γιατί ήταν το προπύργιο κατά της φοροδιαφυγής η οποία επεκτείνεται και οργανώνεται καθημερινά.
    Οι πολέμιοι των ελεγκτικών φορολογικών κέντρων χρησιμοποίησαν κάθε μέσον θεμιτό και αθέμιτο για να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα της αποδιοργάνωσης με τελικό στόχο τη διάλυση τους.
    Στην προσπάθεια κατάργησης των ελεγκτικών φορολογικών κέντρων εντάχθηκε εδώ και πολλά χρόνια η φημολογία ότι δήθεν το Υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να παραχωρήσει τον φορολογικό έλεγχο και την είσπραξη των εσόδων του δημοσίου από φόρους σε ιδιώτες.
    Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών υπέκυψε στον Γκαιμπελίστικο διασυρμό των εφοριακών ελεγκτών ότι «είναι όλοι διεφθαρμένοι» και προχώρησε στην ολέθρια λύση της διάλυσης των ΠΕΚ, αφού για χρόνια τα είχε αδρανοποιήσει, με απώλειες δημοσίων εσόδων δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ και με «Παγκόσμια Πρώτη» ετοιμάζεται να παραδώσει το φορολογικό έλεγχο εξ ολοκλήρου σε ιδιωτικές εταιρείες δημιουργώντας έτσι τους σύγχρονους «ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ» για να συνεχισθεί πλέον το «άγριο πάρτυ της φοροδιαφυγής», χωρίς να συνειδητοποιεί ότι δεν χωρούν πειραματισμοί τέτοιου είδους στην κρίσιμη αυτή στιγμή που η χώρα καταρρέει από την μη ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με αποτέλεσμα την μη είσπραξη των δημοσίων εσόδων, εκτός και αν άλλοι είναι οι στόχοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, δηλαδή η Βουλγαροποίηση των μισθών και των συντάξεων και η φτωχοποίηση των Ελλήνων γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε φυλάκιση 12 ετών καταδικάσθηκε εξαγωγέας από το Κιάτο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ναυπλίου την 13-12-2011 για λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ συνολικής αξίας 3.900.000 €.

    ΙΣΤΟΡΙΚΟ
    «Μεγαλοεπιχειρηματίας» στο Κιάτο, ο οποίος είναι από τους κυριότερους εμπλεκόμενους σε διεθνές κύκλωμα κυκλικής απάτης ΦΠΑ (απάτη τύπου CAROUSEL), στο οποίο οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις εμφανίζουν εικονικές συναλλαγές (ανύπαρκτες) μεταξύ τους αλλά και ανύπαρκτες ενδοκοινοτικές παραδόσεις και αποκτήσεις, «έστησε» όμιλο επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και τρεις εξαγωγικές και «ρήμαξε» το Δημόσιο Χρήμα από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ( η μία μόνο από τις επιχειρήσεις του), ως παρακάτω:
    2003 ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΠΟΣΟΥ 373.000€
    2004 ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΠΟΣΟΥ 724.000€
    2005-2006 ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΠΟΣΟΥ 3.872.000€
    2007 ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΠΟΣΟΥ 5.853.000€
    Συνολικό ποσό ΦΠΑ που εισπράχθηκε παράνομα 10.822.000€.
    Κατ’ αυτόν τον τρόπο «διευκολύνθηκε» ο «μεγαλοεξαγωγέας» και ανέπτυξε την «εξαγωγική του δραστηριότητα»
    Για τα έτη 2003 και 2004 έγινε έλεγχος από το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Πατρών (ΠΕΚ) και διαπιστώθηκε η λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ αξίας 3.900.000 € και για το λόγο αυτό καταλογίσθηκε συνολικό πρόστιμο 13.200.000€.
    Για τα έτη 2005-2008 της ίδιας επιχείρησης καθώς και για τα ανέλεγκτα έτη των άλλων επιχειρήσεων του, έχουν διαταχθεί έλεγχοι και μέχρι σήμερα έχει διαπιστωθεί η έκδοση και η λήψη ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ.
    ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
    Τα τελευταία χρόνια έχουν θεσπισθεί διάφορες Φορολογικές Διατάξεις με τις οποίες παρέχεται στους φορολογούμενους εξαγωγείς ή επενδυτές, η απλούστευση των διαδικασιών στην επιστροφή του ΦΠΑ, κατόπιν πιέσεων των φορέων τους, οι οποίοι επέμειναν ότι οι διαδικασίες (φορολογικός έλεγχος) ήταν «επώδυνες» και χρονοβόρες και δυσκόλευαν το «Εθνικής Σημασίας» έργο που επιτελούσαν.
    Με την ΠΟΛ 1073/2004 (που αντικατέστησε την πολ. 1061/2003 και αυτή με τη σειρά της την ΠΟΛ. 1078/91) καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, στις περιπτώσεις που ορίζονται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του Κώδικα ΦΠΑ.
    Οι κυριότερες περιπτώσεις επιστροφής ΦΠΑ είναι όταν διενεργούνται πράξεις των άρθρων 24, 25, 26, 27 και 28 (εξαγωγές και ενδοκοινοτικές παραδόσεις) και όταν διενεργούνται επενδύσεις.
    Σημειώνουμε ότι οι διατάξεις της ΠΟΛ. 1073/2004 με τις οποίες καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ, είναι διάτρητες, δεν έχουν ασφαλιστικές δικλείδες για την διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος και χάριν της απλοποίησης της διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ:
     Επεστράφησαν παράνομα τεράστια ποσά, δεκάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, σε εκδότες και λήπτες ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ με αμφίβολη την είσπραξη των ποσών που θα καταλογισθούν και ως εκ τούτου την βέβαια ζημία του Δημοσίου.
     Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των εκδιδομένων ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.
     Αυξηθήκαν δραματικά τα κυκλώματα επιχειρήσεων ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΦΠΑ (CAROUSEL).
    Μπορεί να φαίνονται αδιανόητα τα ανωτέρω αλλά δυστυχώς αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους μεγαλοαπατεώνες, που έχουν αναγάγει πλέον σε εθνικό σπόρ την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ, εκμεταλλευόμενοι (με την βοήθεια μεγαλολογιστών και μεγαλοδικηγόρων) τις αδυναμίες του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και έχουν «ρημάξει» το Δημόσιο Χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.