Φιλανδικές αξιώσεις ...

Χωρίς αποτέλεσμα η τριμερής των υπουργών Οικονομικών Γερμανίας, Ολλανδίας και Φιλανδίας. Στο τέλος του μήνα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

Οι πληροφορίες για την σύσκεψη του Βερολίνου αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων που επισήμως αξιώνει η Φινλανδία, αλλά ανεπίσημα και άλλες χώρες, θέλουν την συνάντηση να μην οδήγησε σε κάποιον συμβιβασμό. Και σύμφωνα με τον ολλανδό υπουργό Γιαν Κις ντε Γιέγκερ παραμένουν τεχνικά ζητήματα που χρήζουν διευθέτησης. Ωστόσο ο κ. ντε Γιέγκερ φέρεται να δήλωσε στο Reuters πως το πρόβλημα των εγγυήσεων δεν θα καθυστερήσει την εκταμίευση της έκτης δόσης.
 
Μια οριστική διευθέτηση των φινλανδικών αξιώσεων στο ζήτημα των εγγυήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πακέτο στήριξης θα διαρκέσει ακόμη μερικές εβδομάδες και δεν αναμένεται σύντομα λύση. Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους που συμμετέχουν στις σχετικές διαπραγματεύσεις, η νομική πλευρά του ζητήματος είναι τόσο σύνθετη που καθιστά την υπόθεση της εξεύρεσης λύσης απίθανη πριν από το τέλος του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε δηλώσει ότι αναμένει εξελίξεις στο θέμα των εγγυήσεων στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών που θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Όπως όμως επισημαίνουν αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, είναι αδύνατη μια συμφωνία επί του θέματος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15368985,00.html

Σχόλια