Γ. Παπανδρέου «Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» - η χώρα να βουλιάζει, και ως εκ τούτου πρέπει να φύγει ( Ο ΓΑΠ λέει τι πρέπει να κάνει η κυβερνήση του )

«Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει»
20/08/2008
Toυ Κ. Π. Παπαδιοχου
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι έχει περιέλθει σε αδιέξοδο σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα «η χώρα να βουλιάζει, και ως εκ τούτου πρέπει να φύγει», αναμένεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, μέσω της ομιλίας του για τον εορτασμό της επετείου της 3ης Σεπτέμβρη.

Πάντως, όπως προκύπτει από την πρώτη σύσκεψη του λεγόμενου «πρωινού καφέ», χθες στη Χαριλάου Τρικούπη απόντος του κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συνοδεύσει την κριτική του προς τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή με τη διατύπωση αιτήματος για πρόωρες εκλογές. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, καθώς από τους παριστάμενους μεταφέρθηκε το αίτημα της βάσης του κόμματος «το ΠΑΣΟΚ να κάνει κάτι», ενώ διάχυτος υπήρξε ο προβληματισμός για τον τρόπο διαχείρισης των επερχόμενων δημοσκοπήσεων. Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη δεν θα κρύβει «εκπλήξεις» στο εσωκομματικό πεδίο. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου προγραμματίζει κύκλο επαφών με τα πρωτοκλασάτα στελέχη: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ενώ θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές και με τους «βασικούς» πολιτικούς εκπροσώπους του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης συζητήθηκε και η παρουσία του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Παραμένει ανοικτό εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί δύο φορές τη Θεσσαλονίκη -μια πριν και μια μετά τον κ. Κ. Καραμανλή- ή μια, αλλά περισσότερες ημέρες. Πάντως, εν όψει της ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου θα έχει την προσεχή εβδομάδα κύκλο επαφών με τους παραγωγικούς φορείς και θα συζητήσει την ανάγκη εθνικής συμφωνίας για την έξοδο από την οικονομική κρίση.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_20/08/2008_281746

Σχόλια