Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για σχεδιαζόμενη καταστροφή πυρομαχικών στο στρατόπεδο της 361 ΠΑΠ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με την σχεδιαζόμενη καταστροφή πυρομαχικών στο στρατόπεδο 361 ΠΑΠ  που βρίσκεται δίπλα στον Δ.Δ. Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών και τις σχετικές καταγγελίες του Δημάρχου Τεμπών κ. Κων. Κολλάτου, της περιφερειακής συμβούλου κ. Ευαγγελίας Λιακούλη αλλά και κατοίκων της περιοχής.
Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επικοινώνησε αμέσως με τον στρατηγό Δημήτρη Αγγελούδη αλλά και τον Διοικητή της 361 ΠΑΠ μεταφέροντας...

την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την επικινδυνότητα της παραπάνω δραστηριότητας, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την ενδεχόμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση και κατ' επέκταση της δημόσιας υγείας των πολιτών.
Ταυτόχρονα η αντιπεριφερειάρχης απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της  361 ΠΑΠ σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενη καταστροφή πυρομαχικών στο στρατόπεδο της 361 ΠΑΠ, σας ενημερώνουμε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ οι συναρμόδιες  υπηρεσίες, Διεύθυνση Περιβάλλοντος και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η ανωτέρω διαδικασία επιβαρύνει  το περιβάλλον και κατ΄ επέκταση τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Παρακαλούμε όπως  συνδράμετε στο έργο των υπηρεσιών.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και σε επίσκεψη του σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έθεσε το ζήτημα.
Η Περιφέρεια θεωρεί απολύτως εύλογες και δικαιολογημένες τις ανησυχίες που επικρατούν ήδη στην ευρύτερη περιοχή Συκουρίου, πολλώ δε μάλλον που οι μνήμες από το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα με τα πυρομαχικά στην Κύπρο είναι νωπές και δεν επιτρέπουν κανενός είδους εφησυχασμό.

Σχόλια