Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών τον Δεκέμβριο του 2011 στη Λάρισα

K. Αγοραστός: «Διοργάνωση υψηλού επιπέδου με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο»
Τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το Δεκέμβριο του 2011. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Ευθύμη Ρεντζιά. Οι αγώνες θα γίνουν σε συνδιοργάνωση Ε.Ο.Α.Β. και Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την επίσκεψη του Πύρρου Δήμα, ενός μεγάλου αθλητή που τίμησε τα ελληνικά χρώματα, μας χάρισε πολλές νίκες και με το ήθος και την παρουσία του αποτελεί σύμβολο για τις επόμενες γενιές. Συναντιόμαστε σήμερα για να συζητήσουμε για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός, το οποίο μας δίνει μέσα σε όλα τα άλλα και τη δυνατότητα να επιτύχουμε προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν μέσω της ανάπτυξης, της διαφοροποίησης και της αναβάθμισης του. Είναι πάντα στις προθέσεις της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας να διοργανώνονται τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις καθώς δημιουργούν θετική ενέργεια στα νέα παιδιά, στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία».
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρεντζιάς δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που είναι σήμερα μαζί μας ένας καταξιωμένος αθλητής και παλιός φίλος για να συνεργαστούμε για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την αιρετή Περιφέρεια στόχος μας ήταν να δώσουμε βάρος στον αθλητισμό μέσα από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και στοχευμένες δράσεις. Ελπίζω οι αγώνες αυτοί που θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου να αποτελέσουν την απαρχή μιας σειράς από τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις».
Από την πλευρά του ο κ. Πύρρος Δήμας ευχαρίστησε για την συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό δηλώνοντας: «Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που δείχνουν έμπρακτα ότι αγαπάν τον αθλητισμό και θέλουν να βλέπουν τα παιδιά μας σε γήπεδα και γυμναστήρια και όχι αλλού. Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή τόσο για εμένα όσο και για τη άρση βαρών, να βρεθούμε φέτος στη Λάρισα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και γιατί όχι αυτό να έχει και συνέχεια στο μέλλον».

Σχόλια