Ο Μπουτάρης ξηλώνει 13 περίπτερα χωρίς να ρωτήσει τους περιπτερούχους!

alt
«Εμείς περισσεύουμε για τον κ. Μπουτάρη», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου καπνοπωλών και ενοικιαστών περιπτέρων Μακεδονίας, αναφερόμενος στο ξήλωμα 13 περιπτέρων από το δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο Κώστας Ιακώβου σημείωσε πως ο δήμος δεν τους έχει ενημερώσει για το ξήλωμα περιπτέρων και είπε: «Ο δήμος θα πρέπει να μας στέλνει έστω ένα mail και να μας ενημερώνει για το τι προτίθεται να κάνει. Αν πιστεύει ότι θα κινηθεί μονομερώς από εκεί και πέρα, εμείς περισσεύουμε», είπε χαρακτηριστικά. Όπως σημείωσε, ξεκίνησαν μια διαβούλευση πριν κάποιους μήνες, αντάλλαξαν απόψεις, αλλά αυτό έμεινε στάσιμο. «Αν νομίζει ότι πρέπει να πράξει έτσι, με γεια του με χαρά του», πρόσθεσε.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, αποφάσισε την οριστική απομάκρυνση 13 περιπτέρων από το κέντρο της πόλης, προκειμένου να απελευθερωθούν κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών.
Η αρχή γίνεται αύριο στις 9:30 το πρωί με την αποξήλωση περιπτέρου επί της οδού Μητροπόλεως στην οποία προχωρούν συνεργεία της Αντιδημαρχίας, σε εφαρμογή σχετικής Απόφασης Νομάρχη.
Με την παραπάνω απόφαση που εφαρμόζεται με τη σύμφωνη γνώμη της δικαιούχου η οποία μετακομίζει σε άλλη θέση στην οδό Καραολή Δημητρίου 229 στην Σταυρούπολη, ανακαλείται η άδεια εκμετάλλευσης και καταργείται η θέση του περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Μητροπόλεως.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων 12 περιπτέρων, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, η κατάργηση των θέσεων αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τον τοίχο της παρακείμενης οικοδομής. Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες. Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις Δημάρχου για την κατάργηση θέσεων περιπτέρων, «η αντικατάσταση νέων θέσεων περιπτέρων θα εξεταστεί μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των περιπτέρων και εφόσον δεν υπάρχει υπέρβαση του αναλογούντος αριθμού.

thousandnews

Σχόλια