To σχέδιο ;;

Ένας τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας και συνάδελφος μου όταν πρωτάρχισα να αρθρογραφώ επικοινώνησε μαζί μου και πάνω στην ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού, με ρώτησε: -Απόστολε, ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Και χωρίς να περιμένει να απαντήσω, συνέχισε. -Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάνω από το κόμμα δε βάζουν κανέναν και τίποτα, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ πάνω από το κόμμα βάζουν τους εαυτούς τους. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αυτή η τοποθέτηση, η οποία μέρα με τη μέρα, δυστυχώς, επαληθεύεται τουλάχιστον όσον αφορά τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Την ίδια περίοδο πολλοί ιστότοποι (site) και ιστολόγια (blogs) υποστήριζαν, ανώνυμα, ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας μέσω της λεγόμενης τρόικας. Διαβάζαμε, επίσης, τα λόγια του γέροντα Παΐσιου: «Θα έρθει η μέρα που θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε...»,


«…θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν», «...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες»..., «...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί...». Νιώθω ασήμαντος για να σχολιάσω τα λόγια του γέροντα. Για τα άλλα όμως θα προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω.

Ήταν ή δεν ήταν σχέδιο, η μεθόδευση της επίτευξης ισχυρής αυτοδυναμίας, με την επικράτηση του άκρατου λαϊκισμού; Από τον αρχηγό μέχρι τον τελευταίο πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ η ίδια γραμμή. Απέκλειαν λιμάνια, συμμετείχαν σε πορείες, υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια, υποστήριζαν ότι η κρίση ήταν μόνο Ελληνική, ότι θα έδιναν αυξήσεις, ότι θα διόριζαν κόσμο… Κι όλα αυτά, παρότι γνώριζαν την ορθότητα των ισχυρισμών του τότε πρωθυπουργού για τη μη ύπαρξη χρημάτων και την αναγκαιότητα της λήψης άμεσων μέτρων προκειμένου να μειωθεί το χρέος και το έλλειμμα. Αυτοί όμως περί άλλων τύρβαζαν. Τι να κάνει κι ο Ελληνικός λαός. Ελπίδα έψαχνε. Και τη βρήκε για ακόμα μία φορά στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, στις σειρήνες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ήταν ή δεν ήταν σχέδιο, η τετράμηνη απραξία μετά την μεγαλειώδη, πράγματι, νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές; Ήταν ή δεν ήταν σχέδιο, το φούσκωμα του ελλείμματος με την αύξηση των εξόδων και τη μείωση των εσόδων για το 2009; Πως μπορούν να δικαιολογηθούν οι δηλώσεις περί διεφθαρμένων, τεμπέληδων, αντιπαραγωγικών και κοπριτών Ελλήνων; Το σχέδιο βήμα – βήμα, έπαιρνε σάρκα και οστά. Είχαν (αποδεδειγμένα) αποφασίσει να μας οδηγήσουν στη σφικτή αγκάλη του ΔΝΤ. Την υπόλοιπη δουλειά την ανέλαβαν οι αγορές και οι κερδοσκόποι. Τα spreads, από 130 μονάδες βάσης επί επάρατης, απογειώθηκαν στις 1.550 μονάδες (23/8 στις 1.471). Τα CDS από 70 μονάδες σκαρφάλωσαν στις 2.500 μονάδες (23/8 στις 2.000). Το ΧΑΑ σε αντίστροφη πορεία από 2.880 μονάδες επί Καραμανλή καταποντίστηκε κάτω από τις 1.000 μονάδες (23/8 στις 911). Η ανεργία δε, καλπάζει σπάζοντας τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο. Φανταστείτε να μην ήθελαν να …σώσουν την Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν.

Ήταν ή δεν ήταν σχέδιο η παραπλανητική υπόσχεση ότι αν υπογραφεί το 1ο μνημόνιο δε θα χρειασθεί να πάρουμε άλλα μέτρα και ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να πτωχεύσει; Πως δικαιολογούνται οι δήθεν διαφωνίες των πρωτοκλασάτων και μη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την κυβερνητική πολιτική; Ήταν σχέδιο ή η απόλυτη εφαρμογή «το κόμμα πάνω από όλα»; Και φυσικά ήρθε το 2ο μνημόνιο, μόνο που το άλλαξαν όνομα, το ονόμασαν «μεσοπρόθεσμο». Βλέπετε όλα για το ΠΑΣΟΚ είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Από διαπιστώσεις χορτάσαμε, από πράξεις μηδέν. Φοροδιαφεύγουν οι γιατροί, παίρνουν σύνταξη οι νεκροί, παίρνουν σύνταξη τυφλού οι ανοιχτομάτηδες, έχουν μεγάλες αμοιβές οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, είναι βολεμένοι οι συνδικαλιστές (αλήθεια που είναι αυτοί;), αλλά μέχρις εκεί. Τελευταία ανακάλυψαν ότι η κρίση είναι παγκόσμια και ότι δεν είμαστε μόνον εμείς διεφθαρμένοι και τεμπέληδες αλλά και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί, οι Ιάπωνες, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιρλανδοί, οι Ισλανδοί κλπ, κλπ.

Αν δεν είναι σχέδιο η δημιουργία εντάσεων με τους ιδιοκτήτες ταξί εν μέσω καλοκαιριού προκειμένου να μην αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, τότε τι είναι; Αν δεν είναι σχέδιο η τεραστίων διαστάσεων γκάφα με την επιμέρους συμφωνία με τη Φιλανδία, τότε τι είναι; Το αλαλούμ με το ΦΠΑ, που να το κατατάξω; Αν έχουν, πράγματι, σχέδιο όλα οδηγούν ότι δεν είναι άλλο από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου της χώρας και χωρίς μάλιστα να μας εγγυάται κανένας ότι μετά δε θα χρεωκοπήσουμε. Κι όλα τα παραπάνω με την βοήθεια του συνόλου των τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας με τους πλουσιοπάροχα αμειβόμενους μεγαλοδημοσιογράφους και τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτά. Ο Θεός να μας φυλάει (μόνο αυτός πλέον μπορεί) από τα …σχέδια και τους …σχεδιαστές.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"


Σχόλια

  1. Ο κ Παπαπαρίσης μου φαίνεται διαβάζει πολύ Λιακόπουλο αλλά ξέχασε να μας πει για την εμπλοκή στο σχέδιο των ΕΛ των ΕΛΩΧΙΜ και των ΝΕΦΕΛΙΜ.
    Ας δει λοιπόν μερικά video για να εμπνευστεί
    http://www.youtube.com/watch?v=k9hmEIXx53c&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=xw5t3VfI3Rg&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=6LeNe5baeKg&feature=fvsr
    http://www.youtube.com/watch?v=Pcc3S8NFcUU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.