Iνκόγκνιτο στη Σκιάθο ο Κόπολα


Ενας από τους μεγαλύτερους εν ζωή μύθους του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα βρίσκεται ινκόγκνιτο στη χώρα μας για διακοπές. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο διάσημος σκηνοθέτης επισκέπτεται την Ελλάδα για αναψυχή. Τα βήματά του και αυτή τη φορά τον οδήγησαν στο νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο.

Εκεί εθεάθη ο Κόπολα, με θαλαμηγό, να απολαμβάνει το μπάνιο στα ρόδινα ακρογιάλια του νησιού. Την είδηση μας επιβεβαίωσε κινηματογραφικός παράγοντας που είχε ενημερωθεί για την άφιξή του και πρόκειται να τον συναντήσει.

Εξάλλου, έγκυρη πηγή της «Εspresso» από το νησί των Βόρειων Σποράδων μας είπε ότι είχε ξαναπάει εκεί πριν χρόνια. Ο σπουδαίος δημιουργός της έβδομης τέχνης είναι σαν και αυτούς τους τουρίστες που επιστρέφουν στη Σκιάθο για τις διακοπές τους, για το γεγονός και μόνο ότι έχει τις καλύτερες παραλίες απ’ όλα τα ελληνικά νησιά.

Ο Κόπολα βιώνει την απόλυτη ηρεμία και χαλαρώνει στο νησί αυτό που αγαπά ιδιαίτερα, ενώ στο πρωινό του έχει προσθέσει όλα τα τοπικά φρούτα, καρύδια και μέλι. Πριν από δύο χρόνια είχε έρθει στην Αθήνα, τέσσερα χρόνια μετά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος τότε του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Το 2009 «πέταξε» στο κλεινόν άστυ για την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας του «Tetro» που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πανόραμα του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» και κατά γενική ομολογία δεν ενθουσίασε και τόσο τους θαυμαστές του.

Μάλιστα, κατά το διάστημα της παραμονής του στη χώρα μας έδωσε και masterclass στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τον ιδρυτή του οποίου συνδέονταν φιλικά. Ο δημιουργός της περίφημης ταινίας «Αποκάλυψη τώρα», λάτρης της χώρας μας και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, δεν αποκλείεται μετά τη Σκιάθο να κάνει ένα μικρό τουρ στα γύρω νησιά με το σκάφος του φίλου του, ο οποίος το έχει θέσει στη διάθεσή του.
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

espresso

Σχόλια