Ο Βενιζέλος έσωσε την αμερικανική οικονομία μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Αμερική...



Τα κύρια σημεία της συμφωνίας Ομπάμα, για το χρέος στην Αμερική:
Αφαιρεί την οικονομική αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει το όριο του χρέους σε μια κρίσιμη στιγμή και δεν επιτρέπει σε κανένα μέρος τη χρήση μιας αποτυχίας  για πολιτικό κέρδος.
Παρέχει μια σημαντική προκαταβολή για τη μείωση του ελλείμματος - με εξοικονόμηση στην άμυνα και στην εγχώρια κατανάλωση, ενώ παρέχει προστασία κρίσιμων επενδύσεων στην εκπαίδευση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Δημιουργεί μια διακομματική επιτροπή για να βρεθεί μια ισορροπημένη προσέγγιση για να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος.

Δημιουργεί ένα κίνητρο για τις δύο πλευρές να συμβιβαστούν στην ιστορική μείωση του ελλείμματος με ταυτόχρονη προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δικαιούχων, και τα προγράμματα που βοηθούν οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
Ακολουθεί μέσω της δέσμευσης του Προέδρου Ομπάμα τον επιμερισμό της θυσίας, καθιστώντας σίγουρο ότι η μεσαία τάξη, οι πρεσβυτέροι, και όσοι είναι πιο ευάλωτοι δεν θα επωμισθούν το βάρος της μείωσης του ελλείμματος.
Καθώς η διαδικασία κινείται εμπρός, ο Πρόεδρος θα εξακολουθήσει να επιμένει ότι το πλουσιότεροι Αμερικανοί μοιράζονται το βάρος.

Σχόλια