Ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΟΑΠ-ΔΕΗ από τη διακοπή λειτουργίας του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού στη Λιβαδειά

Με ποια απόφαση και για ποιους λόγους διακόπηκε η λειτουργία του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς του ΟΑΠ-ΔΕΗ, ρωτά ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης τους Υπουργούς Οικονομικών κο Ευ.Βενιζέλο, Εσωτερικών κο Χ. Καστανίδη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Γ. Κουτρουμάνη.
«Είναι προφανές πως η αυθαίρετη και αναιτιολόγητη διακοπή λειτουργίας του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς ταλαιπωρεί αφάνταστα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΑΠ-ΔΕΗ καθώς και τις οικογένειές τους. Η δε σύσταση να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους στα αρμόδια Γραφεία του ΟΑΠ-ΔΕΗ είτε στη Λαμία είτε στην Αθήνα είναι αντικειμενικά ανέφικτη για την πλειονότητα των ασφαλισμένων για λόγους οικονομικούς, δυσκολίας μετακίνησης, μεγάλης απόστασης.» σημειώνει ο Μιχάλης Γιαννάκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Εσωτερικών
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αθήνα, 23 Αυγούστου 2011

ΘΕΜΑ: «Ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΟΑΠ-ΔΕΗ από τη διακοπή λειτουργίας του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού στη Λιβαδειά Ν. Βοιωτίας»

Κύριοι Υπουργοί,

Με την υπ. Αριθμ. Φ.ΟΑΠ-ΔΕΗ/599 (ΦΕΚ 1452/Β/2002) απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων ιδρύθηκε το Γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ(ΟΑΠ-ΔΕΗ) στη Λιβαδειά.
Οι αρμοδιότητες του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς ήταν η παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης καθώς και έλεγχος και έγκριση των υποβαλλομένων παραστατικών της, έκδοση εντολών πληρωμών υγειονομικών δαπανών, διενέργεια πληρωμών, παροχή συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών υπηρεσιών, διεκπεραίωση αλληλογραφίας, προώθηση θεμάτων στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΟΑΠ-ΔΕΗ.
Το Γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς εξυπηρετούσε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΑΠ-ΔΕΗ καθώς και τις οικογένειές τους της περιοχής Λιβαδειάς.
Από το Δεκέμβριο 2010, σιωπηρά διακόπηκε η λειτουργία του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς. Στις εύλογες απορίες και διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων δίνεται η απάντηση πως για να εξυπηρετηθούν μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια Γραφεία του ΟΑΠ-ΔΕΗ είτε στη Λαμία είτε στην Αθήνα.
Είναι προφανές πως η αυθαίρετη και αναιτιολόγητη διακοπή λειτουργίας του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς ταλαιπωρεί αφάνταστα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΟΑΠ-ΔΕΗ καθώς και τις οικογένειές τους. Η δε σύσταση να απευθύνονται για την εξυπηρέτησή τους στα αρμόδια Γραφεία του ΟΑΠ-ΔΕΗ είτε στη Λαμία είτε στην Αθήνα είναι αντικειμενικά ανέφικτη για την πλειονότητα των ασφαλισμένων για λόγους οικονομικούς, δυσκολίας μετακίνησης, μεγάλης απόστασης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Με ποια απόφαση και για ποιους λόγους διακόπηκε η λειτουργία του Γραφείου Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς του ΟΑΠ-ΔΕΗ;
-Με ποιο τρόπο θα εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ασφαλισμένοι του ΟΑΠ-ΔΕΗ καθώς και οι οικογένειές τους της περιοχής Λιβαδειάς.;
-Θα επαναλειτουργήσει και πότε Γραφείο Ασφάλισης Προσωπικού Λιβαδειάς;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Σχόλια