Διαρρήκτες μπήκαν στο πολιτικό γραφείο της Εύας Καϊλή

Θύμα διάρρηξης έπεσε η όμορφη βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή. Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι μπήκαν στο πολιτικό της γραφείο, που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης 21, στην καρδιά της συμπρωτεύουσας, και αφαίρεσαν δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η εξαφάνιση των κομπιούτερ έγινε γνωστή χθες το πρωί, όταν ένας από τους συνεργάτες της βουλευτή πήγε να ανοίξει το γραφείο.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ειδικότερα το Τμήμα του Λευκού Πύργου, άνδρες του οποίου ερεύνησαν τον χώρο, πήραν αποτυπώματα και αισιοδοξούν ότι θα οδηγηθούν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην εξώπορτα του γραφείου της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό τον λόγο ερευνάται το πώς ακριβώς μπήκαν οι άγνωστοι διαρρήκτες μέσα στον χώρο.

Οσον αφορά τα κίνητρα, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Η αρχική εκτίμηση ήταν πως ενδεχομένως αυτός ή αυτοί που μπήκαν στο γραφείο της μια από τις προηγούμενες ημέρες, που ήταν κλειστό λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, να ήθελαν να κλέψουν στοιχεία που βρίσκονταν στους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από την άλλη πλευρά όμως, διαπιστώθηκε πως εκτός από τις δύο κεντρικές μονάδες, έλειπαν και οι οθόνες τους! Εάν κάποιος ήθελε να κλέψει τα αρχεία, δεν θα έπαιρνε τις οθόνες, καθώς θα του ήταν άχρηστες

Η κ. Καϊλή δεν είχε σχολιάσει, μέχρι αργά χθες το βράδυ, το απρόοπτο συμβάν μέσα από τις ιστοσελίδες που διατηρεί στα site κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter. Πηγές, πάντως, ανέφεραν πως ήταν πολύ στεναχωρημένη και λυπημένη από τη διάρρηξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ
espresso

Σχόλια