Τρώνε τις συντάξεις των Ελλήνων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΩΡΟ άδωρον για πολλούς ομογενείς της Αυστραλίας οι συντάξεις γήρατος που λαμβάνουν από την Ελλάδα.
Σχεδόν καθημερινά οι δικαιούχοι καταγγέλλουν, ότι μεγάλο ποσοστό της σύνταξης γήρατος που τους έχει χορηγήσει η Ελλάδα, χάνεται καθ’ οδόν προς την Αυστραλία.
Οργισμένοι ομογενείς καταγγέλλουν στο «Νέο Κόσμο», ότι οι συντάξεις τους ταξιδεύουν από τράπεζα σε τράπεζα, με αποτέλεσμα να χάνουν μέχρι και το 50% του ποσού που δικαιούνται από μετατροπές και τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες.

Οι δικαιούχοι ομογενείς δηλώνουν «οργισμένοι» και από τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι ελλαδικές υπηρεσίες και η υπηρεσία Centrelink  της Αυστραλίας, από τις οποίες ζητούν εξηγήσεις για την απώλεια μέρους της σύνταξής τους.
«Μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα» δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» οργισμένη ομογενής, που ζήτησε να μείνει ανώνυμη.
«Έκαναεπανειλημμένα τηλέφωνα στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Ελλάδας και μου είπαν, με έκδηλη περιφρόνηση, ότι η υπηρεσία κάνει ό,τι προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και τα υπόλοιπα είναι ευθύνη της Τράπεζας Ελλάδος, η οποία στέλνει τα χρήματα στο εξωτερικό».
Άλλοι ομογενείς καταγγέλλουν, ότι η αυστραλιανή υπηρεσία Centrelink «νίπτει τας χείρας της» κάθε φορά που ζητούν εξηγήσεις για τη μείωση της σύνταξής τους.
 «Είμαστε το κρέας στο σάντουιτς» διαμαρτύρονται. «Η Ελλάδα μας λέει ότι ακολουθεί την ενδεδειγμένη διαδικασία και η Αυστραλία, ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μείωση της σύνταξης κατά το ταξίδι της από τράπεζα σε τράπεζα».
Ατελέσφορη και η προσπάθεια του «Νέου Κόσμου» να συλλέξει πληροφορίες για την απώλεια μέρους των συντάξεων.
Οι πληροφορίες που πήραμε από την Αθήνα ήταν γενικές και ασαφείς, ενώ η Centrelink μας παρέπεμψε στην Αθήνα.
 Το συμπέρασμα που αποκομίσαμε από τις επαφές με τους ομογενείς, τις υπηρεσίες και τις τράπεζες είναι το ακόλουθο:
Στον προκαθορισμένο χρόνο αποστέλλεται στην Αυστραλία το ποσοστό της ελληνικής σύνταξης που δικαιούνται οι ομογενείς μας.
Παρ’ ότι οι δικαιούχοι ομογενείς έχουν υποβάλει το όνομα της αυστραλιανής τράπεζας με την οποία συναλλάσσονται και τον αριθμό λογαριασμού τους, για άγνωστους λόγους η σύνταξή τους πλανάται από τράπεζα σε τράπεζα, με αποτέλεσμα το τελικό ποσόν που κατατίθεται στους λογαριασμούς τους να μειώνεται από τη μετατροπή από ένα νόμισμα σε άλλο και τα τέλη που χρεώνουν οι τράπεζες.
Τελευταία, ο «Νέος Κόσμος» λαμβάνει και πολλά παράπονα από ομογενείς που έχουν υποβάλει αιτήσεις για σύνταξη ΟΓΑ.
 Από τα παράπονα συμπεραίνουμε, ότι η διεκπεραίωση των αιτήσεων ομογενών της κατηγορίας αυτής, που δεν έχουν συγγενείς στην Ελλάδα «για να κυνηγήσουν» την υπόθεσή τους, καθυστερεί σημαντικά.
Απαράδεκτες καθυστερήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις αποθαρρύνουν τους δικαιούχους ομογενείς να διεκδικήσουν τη σύνταξη ή όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κάποιοι έχουν πεθάνει λόγω γήρατος.
http://neoskosmos.com/news/el/node/16158

Σχόλια

  1. Όλοι αυτοί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τρωνε από την Ελλάδα και να το παίζουν ελληνάρες. Aν λοιπόν δεν τους αρέσει, να γυρίσουν στην Ελλάδα και να μην έχουν παράπονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι καθυστερουν οι νεες συνταξεις ενω εχουν εκπερεωθη του 2012 απο το εθνικο λογιστηριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.