Βασίλης Μιχαλολιάκος: Οφείλουμε σεβασμό στους ευεργέτες της πατρίδας.



“Επί δεκαετίες, εν καιρώ ειρήνης, η ευγενέστερη πράξη στην οποία προέβησαν με υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας Έλληνες πολίτες και Έλληνες της διασποράς, ήταν η δωρεά των περιουσιών τους στην Πατρίδα. Καταλαβαίνετε την ιερότητα της πράξης, την ευγένεια αυτών των ανθρώπων. Ε λοιπόν, δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε τα άνομα συμφέροντα να ασελγούν και να αμαυρώνουν αυτή την υπέρτατη πράξη. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους ευεργέτες της πατρίδας εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως Έθνος.


Αυτός ήταν ο λόγος που προσέφυγα στον υπέρτατο θεσμό της δημοκρατίας, την δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσω και το τελευταίο εκατοστό καταπατημένης δημόσιας Γης. Γνωρίζουμε ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Δεν θα υποκύψουμε όμως ούτε στις απειλές, ούτε στις απόπειρες χρηματισμού και τους εκβιασμούς. Είναι χρέος μας στην ιερότητα της προσφοράς, είναι χρέος μας στους πολίτες του Πειραιά”.

Αυτή ήταν η απάντηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου στις δεκάδες ερωτήσεις πολιτών, πριν από λίγο στην ζωντανή εκπομπή “Η ώρα του δημάρχου” που μεταδίδεται κάθε Τρίτη από το “Κανάλι 1″ στους 90.4 στον Πειραιά και αφορούσαν το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς. Μετά από αυτή την εξήγηση, είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα χάσουν πραγματικά τον ύπνο τους, γιατί βλέπουν έναν κώδικα αξιών που είχε “ξεχαστεί” τα τελευταία χρόνια, χάριν του “εκσυγχρονισμού” και των δημοσίων σχέσεων με τους βαρώνους της διαπλοκής. Αυτός ο κώδικας ΑΞΙΩΝ είναι αυτό που τρέμουν όσοι έβαλαν το ατομικό συμφέρον πάνω από το σύνολο. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, υπάλληλοι.

Το στίγμα είχε δοθεί από την πρωϊνή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ όπου ο -πολύ καλός δημοσιογράφος Γιώργος Ψάλτης- παρατήρησε: “Μα αυτή σας η ενέργεια είναι σταθμός! Ανοίγει τον δρόμο σε κάθε τοπικό άρχοντα να την χρησιμοποιήσει ως μοντέλο για να διεκδικήσει όσα εκλάπησαν τόσα χρόνια!”

Θα το κάνουν;

Σχόλια