Τα Τουρκικά σύνορα, θα μπορούσαν να ενέχουν κίνδυνο για τη Μεγάλη Βρετανία

Χιλιάδες μετανάστες από την Τουρκία και την Ελλάδα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν προς το Ηνωμένο Βασίλειο - και πολλοί από αυτούς εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών και εμπορία ανθρώπων - αν οι ελέγχοι συνόρων της Ε.Ε δεν γίνουν πιο αυστηροί, ανέφερε η Βρετανική αρχή Εσωτερικών Υποθέσεων.
Το πρόβλημα είναι ότι αν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα της θα επεκταθούν στο Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία, είπε η Βρετανική αρχή , και υπάρχoυν μεγάλες αποκλίσεις στις εκτιμήσεις για τον αριθμό των Τούρκων μεταναστών, που θα μπορούσαν να έρθουν στην ΕΕ μέχρι το 2030, από 500.000 έως 4,4 εκατομμύρια.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Keith Vaz, δήλωσε:
"Ήταν σαφές από τις επισκέψεις μας στην Τουρκία και την Ελλάδα ότι, παρά την προθυμία των αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην ΕΕ μέσω αυτής της περιοχής, πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.
" Ειδικότερα, χρειαζόμαστε μια συλλογική δέσμευση από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς υπηρεσίες επιβολής του νόμου, να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εγκληματικές συμμορίες, που είναι υπεύθυνες για την μεταφορά χιλιάδων μεταναστών στην ΕΕ κάθε μήνα. Η βρετανική κυβέρνηση και οι εταίροι στην ΕΕ πρέπει να κάνουν επομένως ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν την Τουρκία να εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της. 
Η Βρετανική Υπηρεσία Συνόρων εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Έχει υπάρξει μια σημαντική μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να αποφύγουν τους ελέγχους στα σύνορα κατά το παρελθόν έτος, έτσι ώστε το μήνυμα να φθάσει - αν δεν είστε νόμιμοι δεν είστε ευπρόσδεκτοι. 
Ο ηγέτης του κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Nigel Farage, δήλωσε: «Ενώ η έκθεση εγείρει ανησυχίες σχετικά με τους ελέγχους στα σύνορα και το οργανωμένο έγκλημα, λέει τελικά ότι υπάρχουν περισσότερα πλεονεκτήματα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ από ό, τι τα μειονεκτήματα 
Αυτό δεν συμβαίνει.
Εάν η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.. περίπου 75 εκατ. ανθρώπων θα μπορούν να περιφέρονται γύρω από την Ε.Ε, αλλά και έρχονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η χώρα μας  ήδη λυγίζει κάτω από το βάρος του υπάρχοντος πληθυσμού της. "

Σχόλια