ΝΑΤΟ: Οι αμερικάνοι σκότωσαν τους ταλιμπάν που "πυροβόλησαν" (και όχι έριξαν!) το ελικόπτερο...

http://www.jber.af.mil/shared/media/photodb/web/090615-M-0474R-003.jpgΣύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ οι ταλιμπάν που έριξαν το ελικόπτερο Σινούκ και σκότωσαν 38 Αμερικάνους και Αφγανούς, είναι νεκροί. Όπως δήλωσε ο Στρατηγός John Allen, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, οι υπεύθυνοι για την πτώση του ελικοπτέρου έγιναν στόχος αεροπορικής επιδρομής.
Και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι στην επιδρομή σκοτώθηκε οι μουλάς Mohibullah, ηγέτης των ταλιμπάν της περιοχής και αυτός που πυροβόλησε το αμερικάνικο ελικόπτερο. Και αυτό είναι το περίεργο...
Ότι η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ (Isaf) δεν κάνει ευθέως λόγο για πτώση του ελικοπτέρου από πυρά των ταλιμπάν αλλά αναφέρει απλά ότι "στην σημερινή επιδρομή σκοτώθηκε ο μουλάς Mohibullah και ο συνεργός του που εκτόξευσε την ρουκέτα που σχετίζεται με την πτώση του ελικοπτέρου CH-47 στις 6 Αυγούστου".

Μιλώντας με ρεπόρτερ ο Στρατηγός Allen τους ενημέρωσε ότι έμαθαν που πήγαν η ταλιμπάν μετά την επίθεση, τους βρήκαν και τους σκότωσαν σε μια επιδρομή "αστραπή".

Μέχρι σήμερα το ΝΑΤΟ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το αμερικάνικο ελικόπτερο έπεσε από πυρά των ταλιμπάν, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και οι αμερικάνοι.

Εν τω μεταξύ επιστρέφουν σήμερα στις ΗΠΑ οι σωροί των νεκρών καταδρομέων και για πρώτη φορά απαγορεύτηκε η κάλυψη από τα ΜΜΕ της άφιξης των σορών που έχουμε δει στις κλασικές εικόνες.

ΥΓ. Ακόμα και το BBC στον τίτλο της είδησης λέει "νεκροί οι ταλιμπάν που πυροβόλησαν το ελικόπτερο" και όχι "που κατέρριψαν το ελικόπτερο"! ("US says Taliban who shot at US helicopter dead)

dexiextrem.blogspot.com

Σχόλια