Άμεση χρεοκοπία επιθυμεί το 62,09%.

Εδώ και αρκετό καιρό, στο blog Προεδρική Δημοκρατία, έχουμε αναρτήσει μια διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία νομίζουμε ότι ολοκλήρωσε πλέον τον κύκλο της και ήρθε η ώρα να την κατεβάσουμε, αντικαθιστώντας την με άλλη. Τέτοια ερωτήματα σαν αυτό που έθετε αυτή η ψηφοφορία, δεν πρόκειται ποτέ να τα δείτε σε πολλές δημοσκοπήσεις που παραγγέλλονται από το ίδιο το καθεστώς και οι οποίες στόχο έχουν, όχι να ενημερώσουν την Κοινή Γνώμη για τις απόψεις των πολιτών, αλλά να....
διαμορφώσουν την ίδια την Κοινή Γνώμη, με επιλεγμένες ερωτήσεις,  προς όφελος του καθεστώτος.

Η ερώτηση αντιθέτως της ψηφοφορίας του πιο πάνω blog ήταν επίκαιρη και απλή. «Τι πρέπει κατά τη γνώμη σας να κάνουμε; 1) Άμεση Χρεοκοπία, 2) Αναδιάρθρωση του Χρέους, 3) Συνέχιση με Μνημόνια και 4) Δεν γνωρίζω». Και είχε στόχο να διαπιστωθεί τι θέλουν ακριβώς οι αναγνώστες. Ψήφισαν συνολικά μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο, 7.111 αναγνώστες. Νομίζουμε ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από κάθε, μέχρι στιγμής, δημοσιευμένη δημοσκόπηση και μάλιστα ψήφισαν άνθρωποι του διαδικτύου, οι οποίοι θεωρούνται ότι είναι πιο μπροστά στις εξελίξεις και στη γνώση των κοινωνικών θεμάτων από τους απλούς πολίτες.

Το αποτέλεσμα είναι:

1) Άμεση Χρεοκοπία……………….  4.415 ψήφοι (62,09%)
2) Αναδιάρθρωση του Χρέους………1.966 ψήφοι (27,65%)
3) Συνέχιση με Μνημόνια…………... ..329  ψήφοι (4,63%) και
4) Δεν Γνωρίζω………………………..401  ψήφοι  (5,64%).

Από τα αποτελέσματα της πιο πάνω ψηφοφορίας, τα οποία είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στο διαδίκτυο, προκύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (89,74%) θέλει είτε Άμεση Χρεοκοπία είτε έστω Αναδιάρθρωση του Χρέους.

Τι έχει γίνει στην πράξη;
Ελληνική πολιτική ηγεσία και τρόϊκα ξεκίνησαν ακριβώς ανάποδα. Ξεκίνησαν με Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα και αφού είδαν ότι δεν βγαίνουν, τώρα έχουν πάει σε κάποιας μορφής αναδιάρθρωση με επιλεκτική χρεοκοπία. Επειδή όμως και από εδώ τα οφέλη θα είναι λίγα, ίσως επαληθευθεί τελικά ο οίκος αξιολόγησης S&P, που προέβλεψε πλήρη χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011. Δηλαδή θα έρθουμε σε αυτό που ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών από την αρχή, την πλήρη Χρεοκοπία, μόνο που στο μεταξύ χάσαμε πολύτιμο χρόνο, μεγάλο μέρος των εισοδημάτων μας και φορτωθήκαμε και επιπλέον χρέος, διακρατικό μάλιστα χρέος αυτή τη φορά και όχι ιδιωτικό, χάνοντας μέρος της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Αυτά παθαίνει όποιο πολιτικό σύστημα δεν ακούει το λαό του.
Μόνο που τον λογαριασμό των λαθών θα τον πληρώσει μόνο ο λαός.
 

Σχόλια