3ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών στην Αγιά.

Τη σύσταση στην αιρετή περιφέρεια γραφείου διασύνδεσης απόδημων Θεσσαλών με στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγιά.
Παράλληλα, κάλεσε τους απόδημους Θεσσαλούς, το 2012 που έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» να ανταποκριθούν θετικά και ζήτησε τη συνεργασία των απανταχού Θεσσαλικών Συλλόγων και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών που για τρίτη συνεχόμενη φορά, μας ενώνει, φέτος στην Αγιά της Λάρισας.
Η συμμετοχή σας στο αντάμωμα αποδεικνύει ότι ο ελληνισμός της διασποράς είναι ζωντανός και έχει δυναμική παρουσία, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τους αποδήμους Θεσσαλούς να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά και να μοιρασθούν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον.
Έχοντας στόχο την ενδυνάμωση της εθνικής μας ταυτότητας, καλώ όλους εσάς τους ξενιτεμένους και περήφανους Θεσσαλούς, που αν και βρίσκεστε μακριά από την πατρίδα, ποτέ δεν σταματάτε να την έχετε στην καρδιά σας, να συνεχίσετε να προσφέρετε και να τιμάτε την Θεσσαλία μας, μέσα από τη δουλειά σας, τις σπουδές σας, τις δραστηριότητές σας, ώστε να είστε πάντα άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κεντρική προτεραιότητα τη στήριξη πρωτοβουλιών με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μαζί σας, προκειμένου να μην αγνοήσετε ποτέ τις ρίζες σας, τον τόπο σας, το σημείο αναφοράς σας. Να χτίσουμε μαζί γέφυρες φιλίας και να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Τηρώντας τη δέσμευσή μας, έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες σύστασης γραφείου διασύνδεσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους απόδημους Θεσσαλούς με στόχο τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, τη διαρκή ενημέρωση και συνεργασία των απανταχού Θεσσαλών.

Κλείνοντας, καλώ όλους εσάς, το 2012 που έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Επιστροφής στην Πατρίδα» να ανταποκριθείτε θετικά και ζητώ τη συνεργασία των απανταχού Θεσσαλικών Συλλόγων και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων προς αυτή την κατεύθυνση.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο – Αντάμωμα Θεσσαλών».

Σχόλια