Όργιο φοροδιαφυγ​ής μέσω ασφαλιστηρ​ίων συμβολαίων DAF και το Υπουργείο Οικονομικώ​ν κωφεύει

Όχι νέοι φόροι, όχι αμνηστία στην φοροδιαφυγή.
Ασφαλιστικές εταιρίες, τα τελευταία χρόνια και τώρα, τροφοδοτούν-καταθέτουν μεγάλα ποσά, ως δήθεν «ασφάλιστρα», σε υπάρχοντα ή δημιουργούμενα επί τούτω ομαδικά ή ατομικά [Golden Boys] ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF…και στην συνέχεια πληρώνουν μεγάλες «ασφαλιστικές αποζημιώσεις», χωρίς παρακράτηση και απόδοση κανενός απολύτως φόρου !!
Τεράστια η ευθύνη των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ που επί πολλά έτη, παρα τις καταγγελίες που αποδεδειγμένα έγιναν και γίνονται, άφηναν και αφήνουν να εξελίσσεται τεράστια συστημική φοροδιαφυγή, οργανωμένη από παμπόνηρους ασφαλιστές-στελέχη, για να εισπράττουν προμήθειες και μπόνους.

Δια της διαδικασίας των ομαδικών ασφαλιστήριων DAF,  "έπεσαν" μεγάλες αμοιβές, εντελώς αφορολόγητες, σε στελέχη τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, δημοσίων οργανισμών και ΔΕΚΟ, κάποια από τα οποία σήμερα βρίσκονται σε καίρια κρατικά πόστα και καμώνονται πως θέλουν να μας βγάλουν από την κρίση.
Γιατί το ΥΠ.ΟΙΚ. δεν επέκτεινε ως όφειλε την υπ' αριθμ 25/2011 απόφαση της ολομέλειας του ΝΣΚ και στις άλλες χιλιάδες περιπτώσεις εφάπαξ παροχών  φοροπόντικων που γονάτισαν το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ , αλλά κόλλησε το μολύβι τους στην ΠΟΛ. 1105 / 6 Μαΐου 2011, μόνο  για τους υπαλλήλους της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004  ;
Γιατί υπόκειται σε φόρο εισοδήματος(σωστά), η εφάπαξ παροχή, που εισέπραξαν υπάλληλοι της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004», βάσει ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου της εργοδότριας εταιρείας με ασφαλιστική εταιρεία, ενώ των άλλων Golden Mouse οι παροχές, παραμένουν μακριά από την τσιμπίδα των φορονόμων, στο απυρόβλητο..
Πάρτε το χαμπάρι κύριοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων, η εσωτερική υποτίμηση μας αφορά όλους, δεν μπορεί να είναι επιλεκτική , η μοιρασιά της φτώχειας θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις δυνατότητες καθενός μας.  
Γ.Δη
Σχετικά:

[Ράδιο 9 (98,9fm) Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ Γ.ΝΤΑΣΚΑ-Η σχέση Βαλυράκη-ΟΠΑΠ]

Σχόλια