Ο Όλι Ρεν Υπουργός; Πρωθυπουργός; Τότε γιατί σας πληρώνουμε κύριοι της κυβέρνησης;

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μια "ευνομούμενη" χώρα;;

Δεν έχουμε πρωθυπουργό, 2 αντιπρόεδρους, υπουργό οικονομικών, υπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας..

Άν δεν μπορούν όλοι αυτοί να αναλάβει ο Σαμαράς που εδώ και 20 μήνες μιλάει για ανάπτυξη.

Διαβάστε τι γράφει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε σημερινό της Άρθρο..

Μπαρόζο προς Παπανδρέου: Ολοταχώς για ανάπτυξη, με “ομαδάρχη” τον Ολι Ρεν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο σε απαντητική επιστολή προς τον Παπανδρέου, αναφέρει την πρόθεση του να συστήσει ομάδα εργασίας που θα στρέψει τη χώρα “ολοταχώς στην ανάπτυξη” υπό την διεύθυνση του Όλι Ρεν .
Την πρόθεσή του να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας («task force»), εντός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα έχει στόχο
την παροχή τεχνικής βοήθειας στη βελτίωση της απορροφητικότητας των κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα , διατύπωσε  ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην απαντητική επιστολή του προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που εστάλη την Τρίτη.
Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, η δημιουργία αυτής της ομάδας εργασίας «είναι θέμα ημερών ή λίγων εβδομάδων», ενώ επικεφαλής της ομάδας θα είναι ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Επιτροπής.
Στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας, θα υπάρξει συμβολή εμπειρογνωμόνων από τα κράτη μέλη με εμπειρία σε διεθνείς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο κ. Μπαρόζο ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να ορίσει ένα «πρόσωπο-επαφή» που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών μεταξύ της ειδικής ομάδας εργασίας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών.
Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Μπαρόζο, στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου , η ομάδα εργασίας, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, θα κληθεί να προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κοινοτικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.
Στόχος της ομάδας είναι να εγκαταλειφθούν τα προβληματικά προγράμματα που καθυστερούν ιδιαίτερα να υλοποιηθούν και να δοθεί πλέον έμφαση σε σχέδια, που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και στην καλύτερη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα. 

Σχόλια