Tο μείζον πρόβλημα δεν είναι η αποτελεσματικότητα των προσώπων, αλλά η λανθασμένη συνταγή της ακολουθούμενης πολιτικής

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στο ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την παρουσίαση του «Μνημονίου Βενιζέλου», κατέρρευσε η ψευδαίσθηση επανεκκίνησης που επιχείρησε με τον ανασχηματισμό να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Το τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου, πολύ πιο οδυνηρό από το αρχικό κείμενο που παρουσίασε ο προκάτοχός του νέου υπουργού Οικονομικών, ο κ. Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνει την κριτική της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά ότι
το μείζον πρόβλημα δεν είναι η αποτελεσματικότητα των προσώπων –αναμφίβολα υπαρκτό πρόβλημα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- αλλά η λανθασμένη συνταγή της ακολουθούμενης πολιτικής.
Ο κ. Βενιζέλος ακολούθησε τον εύκολο δρόμο της επιβολής νέων φόρων και των οριζόντιων μέτρων, μια πολιτική που διαλύει τη μεσαία τάξη. Μια πολιτική που στερείτε αναπτυξιακής διάστασης και η μέχρι σήμερα εφαρμογή της απέτυχε παταγωδώς. Αρκεί ένας και μόνον αριθμός για να δείξει το μέγεθος της αποτυχίας. Υποτίθεται ότι όλες οι θυσίες του ελληνικού λαού έγιναν για να μειωθεί το έλλειμμα. Τι δείχνει, όμως, η πορεία του ελλείμματος το πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους; Αντί του στόχου της μείωσής του κατά 4%, έχουμε αύξηση κατά 13%! Γι’ αυτό και ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, ο κόσμος εξαγριώνεται και αγανακτεί. Γιατί δεν βλέπει φως στο τούνελ, ελπίδα εξόδου από την κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς, στη μακρά συνεδρίαση των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στο ΕΛΚ είχε την ευκαιρία, παρά τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε σε ένα κλίμα έντονης παραπληροφόρησης, να εξηγήσει τις θέσεις της ΝΔ. Συμφωνούμε με τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος, όχι όμως με την συνταγή που οδηγεί στο θάνατο του ασθενούς. Άλλωστε, τόσο ο «Γκάρντιαν» χθες, όσο και η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων και μια άλλη φορολογική πολιτική, που με επιμονή ζητά η ΝΔ».

Σχόλια