Β.Παπαγεωργόπουλος: « Από “τύχη” δεν έχουμε Κυβέρνηση συνεργασίας»

ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ «ΤΥΧΗ»;
Τελικά με την σημερινή Κυβέρνηση όλα γίνονται από «τύχη».
Όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές προ 20 μηνών σκέφθηκε να κάνει μία Κυβέρνηση χωρίς τα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έτσι χρησιμοποίησε στελέχη από το φιλικό του περιβάλλον (Παμπούκης, Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Νταλάρα κ.λ.π.)
«Έτυχε»  όμως να μην αποδειχθούν αποτελεσματικά τα στελέχη αυτά και αποφάσισε στον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας να χρησιμοποιήσει «τεχνοκράτες» και «ανθρώπους της αγοράς» βάζοντας και πάλι στο περιθώριο το παλιό ΠΑΣΟΚ.
Έτσι ξεκίνησε τον ανασχηματισμό με την πρόσκληση που απηύθυνε προς τον κ. Λουκά Παπαδήμο για να καταλάβει την νευραλγική θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Αν δεχόταν ο Λουκάς Παπαδήμος, τώρα θα πανηγύριζε η Κυβέρνηση διότι επιτέλους ένας άνθρωπος που γνωρίζει το διεθνές οικονομικό σύστημα και την λειτουργία των αγορών, θα έπαιρνε στα χέρια του την Οικονομία της πατρίδας μας.
«Έτυχε» όμως ο Λ. Παπαδήμος να αρνηθεί την θέση του Υπουργού Οικονομικών και έτσι ο Γ. Παπανδρέου την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος κατέληξε στον κύριο εσωκομματικό του αντίπαλο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην αρχή αρνήθηκε την θέση του Υπουργού Οικονομικών όμως σκέφθηκε ότι δεν έπρεπε να προκαλέσει την «τύχη» του για άλλη μία φορά και έτσι είπε το μέγα ναι!
Στο ενδιάμεσο του ανασχηματισμού ο Γ.Παπανδρέου πήρε τον Α. Σαμαρά στο τηλέφωνο ζητώντας συνεργασία και ο Α. Σαμαράς του έβαλε ως όρο την απομάκρυνση του από την θέση του Πρωθυπουργού.
Ο Γ. Παπανδρέου δέχθηκε τον συγκεκριμένο όρο αλλά η ενέργεια αυτή από «τύχη» διέρρευσε στους δημοσιογράφους, έγιναν οι γνωστές δηλώσεις, οι παρεμβάσεις συγγενών και φίλων και έτσι ο Γ.Παπανδρέου υπαναχώρησε.
Έτσι από «τύχη» δεν έχουμε σήμερα Κυβέρνηση συνεργασίας.
Τελικά όλα τα έχουμε αφήσει στην «τύχη».
Πότε επιτέλους θα βάλουμε σ’ αυτή την χώρα το μυαλό μας να δουλέψει λιγάκι;

Σχόλια