O Χατζημαρκάκης ξαναχτύπησε, με το σχέδιο "Ηρακλής"...

Dr. Jorgo Chatzimarkakis, MdEP, Präsident der Deutsch-Hellenischen Wirtschaftsvereinigung. 
Photo von der Jubiläumsfeier im Bonner Plenarsaal zum Festakt 50 Jahre Griechen in Deutschland, 2. Mai 2010. (Photo: Vangelis Mamaligas)

Τα προγράμματα λιτότητας δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας χωρίς οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του FDP Γιώργος Χατζημαρκάκης που τάσσεται υπέρ ενός «μικρού σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στους δρόμους διαμαρτύρονται ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οι εικόνες των επεισοδίων κάνουν τον γύρο του κόσμου και εντείνουν τον προβληματισμό για το μέλλον της χώρας.



Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής του Κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών, FDP, παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και εντοπίζει σφάλματα του ελληνικού πολιτικού κόσμου, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Μια χώρα που επιδίδεται μόνο στην πολιτική λιτότητας δεν μπορεί να πετύχει.

 Πολιτική λιτότητας με άγνωστη έκβαση

 Luxembourg's Prime Minister Jean-Claude Juncker, right, welcomes Greek Prime Minister George Papandreou in Luxembourg, Friday June 3, 2011. Greek Prime Minister George Papandreou meets with Eurogroup chairman and Luxembourg Prime Minister Jean-Claude Juncker for emergency talks on the financial crisis and the latest negotiations on Greece's mid-term austerity program and the review of its reforms for it to receive the fifth installment of bailout loans. (Foto:Geert Vanden Wijngaert/AP/dapd)Σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschland Radio), υπογραμμίζει πως «αυτό που χρειάζεται επειγόντως η Ελλάδα είναι ένα πρόγραμμα επενδύσεων και αναθέρμανσης της οικονομίας», παραπέμποντας στην θεαματική αύξηση της ανεργίας και στην απουσία προοπτικής, κυρίως για τους νέους. «Είναι αυτονόητο. Και οι Φιλελεύθεροι γνωρίζουν ότι σε εποχές κρίσης δεν έχει νόημα να ωθεί κανείς μια οικονομία στον γκρεμό, με αποτέλεσμα να χρειασθεί χρόνια και δεκαετίες να συνέλθει. Έτσι η Ελλάδα εξελίσσεται σε διαρκές πρόβλημα» επισημαίνει ο γερμανός ευρωβουλευτής και προτείνει: «Πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες με τους πόρους των περιφερειακών προγραμμάτων της ΕΕ, τους οποίους τώρα δεν μπορούν να απορροφήσουν, επειδή δεν έχουν αρκετά σχέδια δράσης και δεν έχουν διασφαλίσει συγχρηματοδότηση. Τα 18 δισ. ευρώ θα πρέπει να τα απορροφήσουν τώρα. Πηγαίνω και ένα βήμα πιο πέρα και λέω να αυξηθούν οι πόροι στήριξης των επόμενων δέκα ετών προκειμένου να σχηματισθεί ένα πακέτο αναθέρμανσης της οικονομίας ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα μικρό σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο ονομάζω «σχέδιο Ηρακλής» για επιστρέψει πάλι ελπίδα. Αυτό είναι το πρόβλημα των Ελλήνων. Είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τις συνέπειες μιας πολιτικής λιτότητας, χωρίς να γνωρίζουν την κατάληξή της», υπογραμμίζει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Deutsche Welle

Σχόλια