Θα τρελαθώ… Θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο…


Η φράση που λέχθηκε στην τηλεόραση και έγινε σελίδα στο facebook με σχεδόν 400 χιλιάδες φίλους, πιστεύω ότι εκφράζει πλέον κάθε νοήμονα άνθρωπο όταν βλέπει αυτά που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία 2 χρόνια. Δε θα σταθώ στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης και τα εγκλήματα (αποδεδειγμένα πλέον) που διέπραξε βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο κάθε άνεργου και κάθε μεροκαματιάρη Έλληνα, ούτε στα βραχυπρόθεσμα (100 ημερών) και μεσοπρόθεσμα (σιγά να μην είχαν) σχέδια και προγράμματα που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η άμυαλη παράδοση της χώρας μας στην σφιχτή αγκάλη του αδυσώπητου ΔΝΤ. Θα αναφερθώ στα περί συναίνεσης άνευ όρων, που το σύνολο σχεδόν των κατευθυνόμενων και γκεμπελικών καναλιών, απαιτεί από την ΝΔ, θεωρώντας ότι η υποταγή στην τρόικα που προτείνουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και του ΔΗΣΥ, είναι η σωστή αν και στην πράξη αποδείχτηκε (οι ίδιοι το λένε) λαθεμένη.
Είναι φοβερό. Ό,τι μέτρο κι αν προτείνει η ΝΔ, η εξέλιξη είναι πάντα η ίδια. Το ΠΑΣΟΚ σε λίγες μέρες το κάνει δικό του και καλεί τη ΝΔ να συναινέσει – συμφωνήσει στην εφαρμογή του. Το ΛΑΟΣ και ο λαοπρόβλητος αρχηγός του που υπέγραψε το μνημόνιο και τα βρήκε(!) με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, εμφανίζονται χαρούμενοι που η ΝΔ τους αντιγράφει, όπως υποστηρίζουν. Το ΔΗΣΥ και η κόρη του επιτίμου κάνει ότι δεν ακούει και όταν δεν στηρίζει την κυβέρνηση, κατηγορεί τη ΝΔ λες και δεν ήταν ποτέ μέλος της, λες και δεν ήταν ποτέ πρωτοκλασάτη βουλευτής και υπουργός, λες και δεν ήταν ποτέ υποψήφια για πρόεδρος του κόμματος. Δεν παίρνει μαθήματα από τον κ. Βενιζέλο τον πάλε ποτέ αγαπημένο της συνομιλητή στα τηλεπαράθυρα. Το ΚΚΕ της κ. Παπαρήγα, το ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Κουβέλη και οι διάφορες κινήσεις στην ίδια λογική ως συνήθως. Στο ίδιο τσουβάλι όλοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όλοι ίδιοι είναι, θέση που βολεύει αφάνταστα την κάθε κυβέρνηση.
Θα τρελαθώ! Καλά κανείς τους δε βλέπει τους αγανακτισμένους, που είναι κυρίως νέοι και άνεργοι; Αυτούς τους ρωτάει κανένας; Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να απαιτούν τη συναίνεση στο ξεπούλημα των πάντων και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα. Εμείς, η γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά της μεταπολίτευσης, η γενιά της καλοπέρασης, η γενιά των δανεικών, δεν έχουμε το δικαίωμα να υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας με αντάλλαγμα λίγων μηνών ή ακόμα και λίγων ετών καλοπέρασης. Η δική μας η γενιά (και οι γύρω από αυτήν) το μόνο καλό που μπορεί και πρέπει να κάνει είναι να κοιταχτεί καλά στον καθρέφτη, να το βουλώσει και να αποτραβηχτεί σε μια γωνία από ντροπή. Ακόμα και η «φωνή του Πολυτεχνείου», η επίτροπος μας στην ΕΕ με τον παχυλό ευρωπαϊκό μισθό, η κ. Δαμανάκη έθεσε με ωμό και εκβιαστικό τρόπο το δίλημμα της αποδοχής των μέτρων ή εξόδου μας απ' το ευρώ. Τι κι αν αμέσως διαψεύστηκε τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ, το κακό έγινε. Πάνω από 1 δις ευρώ έφυγε από τις τράπεζες. Κι εδώ είναι που τα χάνεις τελείως με το ρόλο της αδέκαστης δικαιοσύνης. Για τον καημένο τορναδόρο που έβγαλε (κακώς) μια φήμη στο διαδίκτυο ευαισθητοποιήθηκε και κινήθηκε άμεσα ο εισαγγελέας, για την κ. επίτροπο, τίποτα (ντιπ). Προσποιήθηκε ότι ούτε είδε, ούτε άκουσε κάτι σχετικό.
Όσον αφορά στην ωμή απειλή της τρόικας «χωρίς συναίνεση, ξεχάστε την 5η δόση», και πάλι αποδείχτηκε ότι ήταν κατασκευασμένη από κοινού με τη σημερινή …διορισμένη ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τη σθεναρή (βεβαίως – βεβαίως) υποστήριξη των ΜΜΕ, όχι γιατί έχει κάποια αξία αλλά για να καλύψει το μπάχαλο της κυβέρνησης, που το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κυβερνήσει. Και ποιος την εμποδίζει να κυβερνήσει; Η ΝΔ: Το ΛΑΟΣ; Το ΔΗΣΥ; Όχι, βέβαια. Κανείς, το ‘χουμε ξαναπεί. Αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα (το βαθύ ΠΑΣΟΚ δηλαδή) δε μπορεί να το διορθώσει. Γι αυτούς δε, που θεωρούν τη συναίνεση πανάκεια και τη ζητούν εναγωνίως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μόνο με την οικονομική ανάπτυξη και τις (στην πράξη) διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα κατορθώσει η Ελλάδα να αλλάξει ρότα, να επανέλθει η αισιοδοξία και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει όπως η ΝΔ έγινε τρία κομμάτια, έτσι και το ΠΑΣΟΚ να γίνει άλλα τρία προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξουν οι κατάλληλες συμμαχίες για έξοδο από τη σημερινή κατηφόρα. Μέχρι τότε θα ακούμε κρίσιμο εξάμηνο, κρίσιμος μήνας, κρίσιμο 15θήμερο, κρίσιμο Σαββατοκύριακο, κρίσιμη συνεδρίαση, κρίσιμη σύνοδος, κρίσιμη απόφαση, κρίσιμη ώρα, λεπτό, δευτερόλεπτο!!! Έλεος!!! Θα τρελαθώ… Θα πηδηχτώ απ’ το παράθυρο…

Σχόλια