Το Μεσοπρόθεσμο οδηγεί στη χρεοκοπία

Στον αέρα βρίσκεται το νέο δάνειο για την Ελλάδα και οι δαπάνες για τους τόκους του προηγούμενου αυξάνονται κατά 10 δις ευρώ...
Το Μεσοπρόθεσμο οδηγεί στη χρεοκοπία
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής πήρε την άγουσα για τη Βουλή, μετά από τη συζήτησή του σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα στα όργανα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχει μετατεθεί τώρα και η ευθύνη για την ψήφισή του ή όχι προς τα τέλη Ιουνίου, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλαβαν ξεκάθαρα αρνητική θέση.


Η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά τις όποιες αλλαγές γίνουν κατά τη συζήτηση του προγράμματος στην αρμόδια επιτροπή και την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, θα είναι ιστορικής σημασίας, γιατί, σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια –ίσως και δεκαετίες– την πορεία της Ελλάδας και των πολιτών της.

Το πρόγραμμα, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, αντανακλά τις μεγάλες πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς της ΕΕ για την εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος έως το 2015 και την πώληση της δημόσιας περιουσίας, επιχειρήσεων και ακινήτων, ύψους 30-50 δις ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες στο ίδιο διάστημα.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=22474&category_id=89

Σχόλια