Φουλ η Ντόρα για Β' Εθνική! - Εξαφανισμένη από τον πολιτικό χάρτη η ΔΗ.ΣΥ

Τέτοιο απωθημένο χρήζει πράγματι… μελέτης. Ο λόγος για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, ενάμιση χρόνο μετά την αποτυχία της να κερδίσει την προεδρική καρέκλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέρχεται με αφορμή τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λέγοντας ότι «αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ., θα είχα συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας. Δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα σε απομόνωση». Είναι αυτό που λένε: «αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν τρένο…».
Έχοντας ακόμη την πίκρα της αποτυχίας, η οποία την ανάγκασε να… αυτοεξοριστεί πολιτικά σε ένα μικρό κόμμα χωρίς κάποια σαφή προοπτική, η Μπακογιάννη δεν μπορεί να χωνέψει ότι παίζει στη Β’ Εθνική. Ότι δεν μετέχει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ότι δεν ερωτάται για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και, φυσικά, ότι δεν την… παρακαλούν να συναινέσει για τα νέα μέτρα.
Άλλωστε, όπως δήλωσε η ίδια, δεν θα χρειαζόταν ούτε καν παράκληση από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού θα το έκανε μόνη της. Και αυτό που είπε, το απέδειξε περίτρανα όταν ανέλαβε να υπερασπιστεί αυτοβούλως τη Μαρία Δαμανάκη για τα όσα είπε περί επιστροφής της χώρας στη δραχμή. Και να σημειωθεί ότι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επέκριναν την Ελληνίδα επίτροπο για τη στάση της, αφού θεώρησαν ότι έβαζε σε κίνδυνο τη χώρα. Άμα όμως έχεις τέτοιους φίλους…
Φταίνε οι Δημοσκοπήσεις
Με κάτι τέτοια όμως η Μπάκογιαννη έφτασε να… ψάχνει την ψήφο της. Με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, με βάση την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το κόμμα της φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη, το γραφείο τύπου της ΔΗ.ΣΥ., εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τα συγκεκριμένη εταιρεία για παρανομία, ενώ ζητεί να μη δημοσιεύεται αποσπασματικά η έρευνα.
Ερμηνεύοντας ωστόσο το επιτελείο της τα αποτελέσματα...
των δημοσκοπήσεων που την εμφανίζουν να βρίσκεται οριακά εντός ή εκτός Βουλής, θεωρούν ότι οι ψηφοφόροι της βρίσκονται στους αναποφάσιστους και σε αυτούς που δηλώνουν «δεν ξέρω – δεν απαντώ».
Εν ολίγοις, παραδέχονται ότι το κόμμα δεν έχει περάσει θετικά στη συνείδηση του κόσμου. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό, αφού, εάν οι ψηφοφόροι φέρουν στην μνήμη τους τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε η Μπακογιάννη υπέρ του μνημονίου, μπορεί τελικά να μην κατορθώσει να συγκεντρώσει ούτε το καταλυτικό… 1% που της έδινε το VPRC.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Σαμαράς επισκέφθηκε όλη την προηγούμενη εβδομάδα την πατρίδα της, τη Κρήτη. Έφτασε δε να φωτογραφηθεί με το… πρωτοπαλλήκαρό της Γ. Κονταξάκη εν αγνοία της, αφού ο σύντεκνός της δεν είχε ενημερώσει κανέναν γι’ αυτή τη συνάντηση. Με το… δίκιο της λοιπόν άστραψε και βρόντηξε η Ντόρα και ζήτησε να βγει ανακοίνωση ότι δεν τρέχει τίποτε ανάμεσα στον Κονταξάκη και τη Ν.Δ.
Αποφάσισε, όμως, να ξεπληρώσει το χουνέρι που της έκανε ο Σαμαράς. Έτσι τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει έντονη φημολογία ότι με αφορμή τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η Έλσα Παπαδημητρίου, κολλητή φίλη της Ντόρας, θα ανοίξει πανιά για τη ΔΗ.ΣΥ. Μεταξύ μας, μεγάλη χαρά θα κάνουν στη Συγγρού, αλλά δεν θα της το πουν για να μην τη στενοχωρήσουν…
Όσο για την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχείρησε η πρώην υπουργός μέσω του πρώτου συνεδρίου του κόμματός της, προκειμένου να τη θυμηθεί ο κόσμος, μοιάζει να είναι μακρινό παρελθόν. Ακόμη και το… Μητσοτακαίικο έτρεξε μεν να συνδράμει, αλλά όχι σύσσωμο. Το δε τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον αποκαρδιωτικό, αφού αμέσως μετά το συνέδριο βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις με τα γνωστά ποσοστά. Ακόμη και την κόρη του γκαντεμιάζει, όπως φαίνεται, ο επίτιμος.
Στο πλευρό της
Πάντως η οικογένεια πλην Κυριάκου είναι στο πλευρό της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη καθόταν μάλιστα στο συνέδριο στην πρώτη θέση, για να καμαρώσει τη κόρη της, ενώ δίπλα ο επίτιμος έστελνε λίγη από τη… λάμψη του. Η Ντόρα έδωσε και εκεί το στίγμα της, που δεν είναι άλλο από το ότι θέλει να κυβερνήσει οπωσδήποτε, και μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε προσπαθεί να μαζέψει στο κόμμα της, όσα μπορεί από τα ορφανά του Σημίτη που σήμερα είναι άστεγα.
Όσο για τους παλαιούς συντρόφους της, που της είχαν υποσχεθεί ότι θα την ακολουθήσουν – εκτός Έλσας φυσικά – μάλλον την έκαναν με ελαφρά βηματάκια βλέποντας την περιορισμένη απήχηση που έχει η ΔΗ.ΣΥ. στην κοινωνία. Εδώ που τα λέμε, το να φτιάξεις κόμμα δεν είναι η απλούστερη δουλειά σε εποχές απόρριψης των κομμάτων, πολύ περισσότερο όταν, αυτή την εποχή της σαρωτικής κρίσης, έχεις εξ αρχής τέτοιας πολιτική σηματοδότηση…
(Το Ποντίκι) 
 

Σχόλια