Β.Παπαγεωργόπουλος: Περιμένω την έγγραφη συγνώμη του Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing προς την ΤΕΔΚ Ν.Θ

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης κ.Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω το γεγονός ότι η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης δεν προσκλήθηκε στην χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και marketing, παρότι είναι ιδρυτικός μέτοχός του και από τους ελάχιστους που καταβάλλει ανελλιπώς τις συνδρομές του και συμμετέχει ενεργά στην Διοίκησή του.

Η έκπληξης μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διότι ενώ σε σχετικά δημοσιεύματα ο Πρόεδρος του Οργανισμού φέρεται να δηλώνει ότι επιθυμεί τη συμμετοχή περισσότερων φορέων συγχρόνως δεν προσκαλεί στην κορυφαία καταστατική εκδήλωση του Οργανισμού τα ταμειακώς εντάξει και ενεργά μέλη της, όπως είναι η ΤΕΔΚ Ν.Θ.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί βαρύτατη προσβολή για την αυτοδιοικητική οικογένεια του Νομού Θεσσαλονίκης, που τόσο πολύ έχει συμβάλλει στην προώθησή του Νομού μας ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, με σημαντικά  αποτελέσματα.
Η Θεσσαλονίκη που παραδώσαμε:
  1. Ψηφίστηκε 5η παγκοσμίως στο διεθνή ταξιδιωτικό ιστότοπο Lonely Planet ως αγαπημένος προορισμός για διασκέδαση, το 2009.
  2. Συμπεριελήφθη ανάμεσα στις 30 πόλεις του κόσμου του τουριστικού οδηγού Louis Vuitton City Guides το 2010.
  3. Κατετάγη ανάμεσα στις 40 πόλεις του κόσμου προτεινόμενες από τους New York Times το 2010.
  4. Συμπεριελήφθη στον κατάλογο του μεγαλύτερου Τουριστικού Οργανισμού του κόσμου της TUI από το 2007.
  5. Ψηφίζεται από το 2006 σταθερά κάθε χρόνο ως ο πλέον αγαπημένος αστικός προορισμός των Ελλήνων ταξιδιωτών και βραβεύεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Εκθέσεως Philoxenia.
  6. Τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης όσο και άλλοι Δήμοι του Νομού Θεσσαλονίκης είναι αδελφοποιημένοι με σημαντικές μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο με ενεργές σχέσεις, πόλεις στις οποίες συγκαταλέγονται η Μελβούρνη, το Σαν Φραντσίσκο, η Αγία Πετρούπολη, η Μπολώνια, η Μπρατισλάβα, το Μπουσάν, η Κολωνία, η Νίκαια, η Αλεξάνδρεια, το Τελ Αβίβ, το Τορόντο, η Μασσαλία, η Βουδαπέστη, η Βοστώνη, η  Σιεν Γιανγκ, η Τιαν Τσιν, η Φιλαδέλφεια κ.α. με τις οποίες έχουμε ενεργοποιήσει τη Διπλωματία των Πόλεων.
  7. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μάλιστα είναι ο ιδρυτής και η έδρα του «Δικτύου Μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων» (Balcinet) από το 2000, και μάλιστα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το 2010, στη Σύνοδο των Τιράνων, με πρόταση του Δημάρχου και Προέδρου του Balcinet Έντι Ράμα, ανακηρύχθηκε ομοφώνως από τους Δημάρχους των μεγάλων Βαλκανικών Πόλεων «Επίτιμος Πρόεδρος» του Balcinet.
  8. Η Θεσσαλονίκη είναι έδρα του «Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού» που στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και στηρίζεται από την ΤΕΔΚ και τους Δήμους της περιοχής μας.
  9. Ο νομός μας φιλοξενεί σημαντικά συνέδρια που από 40 το 2000 έφθασαν τα 275 το 2009, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης.
  10. Τέλος είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί αυξημένο αριθμό εκθέσεων, καθώς αυτές που διοργανώνονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τη HELEXPO, αυξήθηκαν από 14 το 2003 σε 24 το 2009.
Σημειώνω δε ότι χάρη στις ίδιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση διανυκτερεύσεων από τις αγορές της Τουρκίας, μία αύξηση που άγγιξε το +43% το 2010 και χωρίς μάλιστα να αποτίσουμε τιμή στην καταγωγή του Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς και του Ισραήλ, της Ρωσίας, της Σερβίας και της Κύπρου και της Αυστραλίας, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Οι φετινές ταραχές, εξάλλου, σε πολλές Μεσογειακές χώρες, ενισχύουν εκ των πραγμάτων το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας, τόσο σε αφίξεις αεροπορικές όσο και κρουαζιέρας, χωρίς ωστόσο, οι τελευταίες τουλάχιστο, να φτάσουν, παρά την ευνοϊκή συγκυρία, τους 48.000 επιβάτες κρουαζιέρας που κατέπλευσαν το 2008 στη Θεσσαλονίκη, πριν μπει δηλαδή το λιμάνι μας στις γνωστές περιπέτειες του.
Περιμένω την έγγραφη συγνώμη του Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing προς την ΤΕΔΚ Ν.Θ. για την μη πρόσκλησή της στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού.»
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Σχόλια