Μαρία Φέκτερ (υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας) : "Εάν μπήκες με πλάγιους τρόπους στο ευρώ πρέπει να καλύψεις το κενό και να εργαστείς τώρα"

Αποκρατικοποιήσεις και διακομματική συναίνεση στην Ελλάδα για την εφαρμογή του μνημονίου είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν

Με αντάλλαγμα ένα σκληρό πρόγραμμα εξυγίανσης οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έδωσαν το πράσινο φως στο πορτογαλικό πακέτο διάσωσης. Όσον αφορά την Ελλάδα οι υπουργοί εμφανίστηκαν κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι. Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ η οποία προειδοποίησε μάλιστα πως ....
εάν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποσχέσεις της για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις δεν θα τύχει οικονομικής στήριξης από τους εταίρους της.


Εάν η Ελλάδα "δεν δουλέψει, δεν πρόκειται να πάρει χρήματα", τόνισε η Μαρία Φέκτερ. "Δεν είναι δυνατόν να δίνεις υποσχέσεις και μετά να μην προχωράς στις αποκρατικοποιήσεις... Η Ελλάδα είναι ακόμα στην κατάσταση που βρισκόταν η Αυστρία κατά τη δεκαετία του '70...", είπε η υπουργός για να προσθέσει: "Εάν μπήκες με πλάγιους τρόπους στο ευρώ πρέπει να καλύψεις το κενό και να εργαστείς τώρα".
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15086663,00.html

Σχόλια