Οι σκλάβοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

Δε  χαλαρώνουμε. Και  σήμερα ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, Σύνταγμα πάμε. Τα όνειρά μας να γίνουν οι εφιάλτες τους. 
Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω τα συναισθήματα που ένοιωσα εχθές κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα.
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, δεκάδες χιλιάδες νέοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έδωσαν το παρών βροντοφωνάζοντας ότι δεν πάει άλλο. Με τα παιδιά τους, με καροτσάκια με τα μωρά τους, με τα ποδήλατά τους με το κέφι τους, ειρηνικά χωρίς βία. Με μόνη διάθεση να πουν ένα μεγάλο και βροντερό ΟΧΙ.
Πραγματικά ένοιωσα  υπερήφανος που υπάρχει και ετούτη, η άλλη Ελλάδα. Ένοιωσα υπερήφανος που υπάρχουν και ετούτοι, οι άλλοι  Έλληνες. Που ενδιαφέρονται για ....
το μέλλον των παιδιών τους και  όχι για το παρόν το δικό τους.
Άνθρωποι κάθε κοινωνικού στρώματος ήρθαν εχθές να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σύστημα συνολικά. Το σύνθημα ΚΛΕΦΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ δονούσε συχνά την ατμόσφαιρα, μέχρι που έκλεισαν τα παράθυρα στη Βουλή για να μην ακούν και δεν μπορούν να παράγουν κοινοβουλευτικό έργο… παραγράφοντας μίζες και αρπαχτές. 
Τα αιτήματα χωρίς να είναι συγκεντρωμένα  και όμορφα γραμμένα, ήταν απλά: Ζωή  ανθρώπινη με αξιοπρέπεια και  ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Ο  Πρωθυπουργός τον τελευταίο καιρό  αρέσκεται να λέει στους ξένους: «Αφήστε μας ήσυχους να δουλέψουμε». Εχθές οι νέα γενιά της χώρας του είπε: «Γιώργη, άφησέ μας ήσυχους να ζήσουμε εντίμως και αξιοπρεπώς». 
Μια αθρόα συγκέντρωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από το Reuters, ως η πρώτη ΣΟΒΑΡΗ αντιμνημονιακή διαδήλωση μετά την ψήφιση του μνημονίου. Απλά δηλαδή όσες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα ξέρουν και οι ξένοι ότι καθοδηγούνται από ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.  
Ανησυχούν βλέπετε  γιατί η χθεσινή διαδήλωση  δεν ήταν καθοδηγούμενη, δεν ήταν κομματική, δεν ήταν συνδικαλιστική, δεν ήταν προβοκατόρικη. Ήταν απλά μια διαδήλωση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ανθρώπους για ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ανθρώπους. Αυτό είναι ο φόβος τους. Μια τεράστια διαδήλωση σε αριθμό αλλά και με νεανικό κοινό που δεν μπορεί να ποδηγετηθεί και να καθοδηγηθεί από κόμματα, εκδότες και συμφέροντα, τρομάζει ακόμη και τα ξένα ΜΜΕ.  
Και μιας και  λέμε για ΜΜΕ, τα ελληνικά ΜΜΕ, και  κυρίως τα τηλεοπτικά μέσα, εκτός εξαιρέσεων, κυριολεκτικά έθαψαν και τις προηγούμενες μέρες αλλά και εχθές τη διαδήλωση. Ο λόγος προφανείς και οι εντολές εκτελεστές.
Το τραγελαφικό  της ιστορίας είναι ότι τις  προηγούμενες μέρες αφιέρωναν πεντάλεπτα στα δελτία ειδήσεων για τις κινητοποιήσεις των Ισπανών νεολαίων και εχθές  το βράδυ αφιέρωσαν τρία δευτερόλεπτα. Τέτοια έντιμη και megaλη δημοσιογραφία. Δεν πειράζει καλό είναι να σκιαχτούν και λίγο. 
Κάθε μέρα, κάθε απόγευμα οι νέοι θα συγκεντρώνονται  στο Σύνταγμα. Κάθε απόγευμα ο κόσμος που θα συγκεντρώνεται θα πρέπει να είναι περισσότερος ώστε να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα και προσωπικό είναι αναξιόπιστο, αφερέγγυο και «ώριμο» προς αποχώρηση. Το ποτάμι ξεκίνησε. Η αρχή έγινε. Τώρα όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας κατέβουμε στις πλατείες.
Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν το δικό μας δημοψήφισμα.
Στα παραλειπόμενα  της χθεσινής, νύχτας η προσπάθεια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ  να έρθουν με πορεία ως το Σύνταγμα για  να πάρουν λίγο αύρα από τη διαδήλωση  και ίσως και λίγο δημοσιότητα. Μπορεί να βόλευε τους συνδικαλιστές του  ΠΑΣΟΚ να δημιουργηθούν εντάσεις ώστε να διαλυθεί η διαδήλωση. Δεν τους έγινε το χατίρι. 
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι για ώρες στο  σύνταγμα τα κινητά δε λειτουργούσαν  αλλά δε υπήρχε ούτε 3G ούτε Wi-Fi!!!. Και μην ακούσω τη φτηνή δικαιολογία ότι είχε πολύ κόσμο και έπεσαν τα συστήματα. Στο κέντρο της Αθήνας, στο σημείο που είναι η ελληνική Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Φαίνεται ο Δημαρχάκος έδωσε εντολή. Όπως και με το πρώτο κάλεσμα στο διαδύκτιο που και αυτό ως δια μαγείας εξαφανίστηκε…
 Όχι δεν  συνελήφθησαν τα παιδάκια... Σήμερα είχε ρεπό η Χωροφυλακή, ήταν μόνο η αστυνομία πόλεων. 
Υ.Γ. 1 Σήμερα δεκάδες  χιλιάδες άνθρωποι θα κοιμηθούν υπερήφανοι και με ένα αχνό χαμόγελο στα χείλη. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Αρχίσαμε πάλι να ελπίζουμε.
Υ.Γ. 2 ο κόσμος που συνολικά συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα εχθές το βράδυ πρέπι να ξεπέρασε τις πενήντα πέντε χιλιάδες.
Δε  χαλαρώνουμε. Και  σήμερα πάμε στο Σύνταγμα. Άλλωστε… οι σκλάβοι  δεν έχουν τίποτα να χάσουν, παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

 http://citypress-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_4919.html

Σχόλια