Κυβέρνηση των «κούφιων λόγων»

Για 20 μήνες η ελληνική κοινωνία βιώνει με επώδυνο τρόπο τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών. Οι πολίτες ακούν μονίμως τις επαναλαμβανόμενες, συνήθως υπεραισιόδοξες, προβλέψεις από τα χείλη των κυβερνητικών παραγόντων που στη συνέχεια καταρρέουν κάτω από το βάρος της σκληρής πραγματικότητας.
Το εύρος και το βάθος της αποτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής δεν έχει προηγούμενο. Η αδυναμία αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος προκύπτει...
στην οικονομική και κοινωνική σφαίρα, είναι πρωτοφανής. Αντί συγκεκριμένων, άμεσων και ουσιαστικών λύσεων εξαγγέλλονται για πολλοστή φορά «νέα μέτρα» με σύντομη ημερομηνία λήξεως.
Επιπλέον, το κάθε πρόβλημα βγάζει, συνήθως, στην επιφάνεια ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις. Πρόκειται στην πραγματικότητα για κυβερνητικό σχήμα που δεν έχει ούτε ενιαία φωνή, ούτε ισχυρό συντονιστή του κυβερνητικού έργου, καθώς ο πρωθυπουργός περιορίζεται στη διατύπωση παραινέσεων, λησμονώντας μάλλον το ρόλο του.
Πρόσφατα συμβάντα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω είναι μεταξύ άλλων:
  • Η ανούσια επανάληψη των ίδιων εξαγγελιών για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Απέναντι στην έξαρση του φαινομένου η κυβέρνηση στην πραγματικότητα «χαϊδεύει αυτιά» και η πρόθεσή της να επιβάλει τη νομιμότητα προκαλεί απλώς το γέλωτα των πολιτών.
  • Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί ως απλός θεατής την όξυνση των προβλημάτων στην ΕΛΑΣ που οδηγούν πλέον σε επικίνδυνα διαλυτικά φαινόμενα.
  • Η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής αποτροπής των μεταναστευτικών εισροών θέτει ήδη τη συμμετοχή της χώρας στη Schengen υπό μερικό έλεγχο.
  • Στην περίπτωση της Κερατέας ο χαρακτηρισμός «θέατρο του παραλόγου» αποτυπώνει επακριβώς όσα έχουν συμβεί έως σήμερα. Μετά από τέσσερεις μήνες «πολεμικής» αναμέτρησης του κράτους με την τοπική κοινωνία κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά: Αυτό που λέει ο κ. Ραγκούσης ή αυτό που υπόσχεται η κα Μπιρμπίλη;
  • Η εξαγγελθείσα μετοχοποίηση της ΔΕΗ προκάλεσε τη δημοσιοποίηση των σοβαρών διαφωνιών μεταξύ του υπερασπιστή της συγκεκριμένης επιλογής υπουργού Οικονομικών, και πρώην καθοδηγητή των συνδικαλιστικών «ζωηρών» επεμβάσεων, κ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τ. Μπιρμπίλη.
  • Μετά από 10 σχετικά με τη φορολογία νομοσχέδια και με μόνο σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων η κυβέρνηση κηρύσσει νέο «ανένδοτο» αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς σχέδιο και εξειδίκευση.
Η ογκούμενη κατάσταση σύγχυσης και η καθολική αίσθηση του αδιεξόδου οδηγούν ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να ανεβάζουν περισσότερο τους τόνους της κριτικής τους καθώς ακούσαμε ακόμη και για «ανασχηματισμό για τα πανηγύρια».
Η οδυνηρή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και τα κοινωνικά προβλήματα που αυξάνονται εξαιτίας της, απαιτούν λύσεις άμεσες και ρεαλιστικές. Με αυτό το στόχο και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό η Νέα Δημοκρατία, θα διατυπώσει με το Ζάππειο 2 το δικό της πρόγραμμα εξόδου από την κρίση
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 

Σχόλια