Κ. Αγοραστός: «Να μιλήσουμε και για το τι χρειάζεται το ΕΣΥ στη Θεσσαλία»

-Σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας τόνισε: «Ο δημόσιος διάλογος δεν πρέπει να εξαντλείται στο πόσες κλινικές πρέπει να κλείσουν αλλά και πόσα κρεβάτια πρέπει να ανοίξουν, ιδίως στις ΜΕΘ και ΜΑΦ, πόσα χειρουργεία πρέπει να ανοίξουν και πώς να εξυπηρετούνται με αξιοπρέπεια οι Θεσσαλοί»
-«Αν ο σχεδιασμός έχει στόχο να εξυπηρετείται πληρέστερα η κοινωνία, τότε πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μαζί να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις.
Αν ο σχεδιασμός έχει στόχο απλώς να εξοικονομήσει το κράτος 1 εκατ. εδώ και 2 εκατ. από εκεί αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των αλλαγών στο κοινωνικό σύνολο, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα αργήσουν να φανούν τα αρνητικά αποτελέσματα. Και επειδή μιλάμε για ζωή και υγεία, πολύ φοβούμαι ότι τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά».

«Οι προωθούμενες αλλαγές στην υγεία στη Θεσσαλία δεν είναι αποδεκτές στην πλειονότητά τους, δεν βρίσκουν κανέναν από εκείνους που συνεισφέρουν στον τομέα της υγείας σύμφωνο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός συνοψίζοντας τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη σύσκεψη που διοργάνωσε η αιρετή Περιφέρεια σήμερα στη Λάρισα.
Ο κ. Κ. Αγοραστός προανήγγειλε και δεύτερο κύκλο συσκέψεων και συναντήσεων για την υγεία και ανέφερε ότι η αιρετή Περιφέρεια προτίθεται να συγκεντρώσει τις θέσεις όλων των φορέων και ο ίδιος προσωπικά να τις επιδώσει στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Στην αρχική εισήγησή του ο κ. Κώστας Αγοραστός είπε ότι «αν και στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούν τα θέματα των συνενώσεων ή καταργήσεων κλινικών και άλλων τμημάτων, κατά την άποψη της αιρετής Περιφέρειας ο διάλογος δεν πρέπει να έχει

Σχόλια