Δυσφορία και στην ευρωβουλή για τη μυστική συνάντηση του Λουξεμβούργου

Οι περισσότεροι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκούν δριμεία κριτική στην μυστικότητα της συνάντησης του Λουξεμβούργου αλλά και την σύνθεσή της.

Ποιος ευθύνεται για την πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας; Οι εμπνευστές του μυστικού δείπνου του Λουξεμβούργου ή τα ΜΜΕ που έσπευσαν να διαδώσουν την φήμη ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη; Η οργή ξεχειλίζει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οι περισσότεροι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ασκούν δριμεία κριτική... στην μυστικότητα της συνάντησης του Λουξεμβούργου αλλά και την σύνθεσή της. Το γεγονός ότι δεν μετείχαν υπουργοί Οικονομικών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης, αλλά μόνο οι εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας προκάλεσε δυσαρέσκεια στις υπόλοιπες χώρες και τροφοδότησε τα γνωστά σενάρια τρόμου. Και όπως υπογράμμισε ο Μάρτιν Σουλτς, επικεφαλής των ΚΟ των Σοσιαλιστών: «Τέτοιου είδους συναντήσεις πανικού δεν συνιστούν με βεβαιότητα συμβολή στη σταθερότητα του ευρώ».

 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15066382,00.html

Σχόλια