Θα τους ρωτήσουν όλους εκτός από εμάς.

Γράφει ο Κλεισθένης.
Παρακολουθούμε θεατρική κακοπαιγμένη παράσταση. Οι αρχηγοί των κομμάτων εκτός του ΚΚΕ παρέλασαν σήμερα μπροστά απ’ τις τηλεοπτικές κάμερες εν είδει πασαρέλας για να επιτευχθεί η περιβόητη συναίνεση στο ξεπούλημα της χώρας.
Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε τις «αποκρατικοποιήσεις-ξεπουλήματα» της δημόσιας περιουσίας σαν μεσιτικό γραφείο που διαλαλεί την πραμάτεια του.
Όπως δηλώνουν οι «εθνοσωτήρες» του ΠΑΣΟΚ περιμένουν ν’ ακούσουν τις θέσεις των άλλων κομμάτων για να βρεθεί κοινός τόπος που θα διευκολύνει την «μπιρ παρά» πώληση των δημόσιων οργανισμών, ΔΕΚΟ και φιλέτων του δημοσίου.
Επιπλέον ζητείται συναίνεση στην περαιτέρω φορολόγηση και στις ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων για να πληρωθούν οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι.
Το πασίγνωστο παπαγαλάκι της νέας τάξης φιλοξένησε τον «Τσάρο-νεκροθάφτη» της οικονομίας για να μας δηλώσει ότι αν δεν  πάρουμε την 5η δόση του δανείου απ’ την τρόικα δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και ότι το κράτος θα κάνει στάση πληρωμών όταν είναι πασίγνωστο ότι τα δάνεια της τρόικα πηγαίνουν κατ’ ευθεία στην πληρωμή των προηγούμενων δανείων.
Η κυβέρνηση έχει επίσης δηλώσει ότι κάποιες προτάσεις της αντιπολίτευσης πιθανά θα προστεθούν στο πρόγραμμα της.
Φυσικά όπως δηλώνουν το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί απ’ την τρόικα δηλαδή την κατ’ ουσία κυβέρνηση της χώρας.
Το  καυτό ερώτημα που έρχεται στα χείλη όλων των Ελλήνων είναι: «Όλοι ερωτήθηκαν ο Ελληνικός λαός θα ερωτηθεί τελικά»;;;;;;;;;;;;
Αυτοί των οποίων η ζωή και το μέλλον καταστρέφονται απ’ αυτές τις πολιτικές δεν  θα έχουν γνώμη;;;;;;;;;;;
Είναι αναγκαίο κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες να γίνουν άμεσα εκλογές για να εκφράσει ο λαός τις θελήσεις του για το ποιος θέλει να τον κυβερνήσει και ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθηθούν.
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κόμματα έχουν απαξιωθεί πλήρως στην λαϊκή συνείδηση. Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα πρέπει να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ή την κατάρρευσή του άμεσα προσφεύγοντας στον λαό που με βάση το δημοκρατικό πολίτευμα είναι κυρίαρχος. Η δημοκρατική νομιμότητα απαιτεί εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Ο Παπανδρέου πήρε την λαϊκή εντολή για να πραγματοποιήσει τα όσα είχε εξαγγείλει και όχι για να γίνει εισπράκτορας των τοκογλύφων και μεσίτης ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Εύχομαι υγεία και υπομονή περιμένοντας τις εξελίξεις.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/05/blog-post_8993.html

Σχόλια