Γίνεται συστηματικ​ή προσπάθεια​, αποδόμησης του συστήματος της κοινωνικής​ ασφάλισης

Το κοινωνικό αγαθό της ασφάλισης ζωής, υγείας, εργασίας, σύνταξης, κλπ, σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν και προνόμιο λίγων.
Οι τραπεζοασφαλιστές κάνουν πάρτι, με το κούρεμα των συντάξεων από τον κ. Λοβέρδο.  
 Το μεγαλύτερο έγκλημα που διενεργείται σ' αυτή τη δύσκολη φάση, είναι η "στοχευμένη" αποδόμηση του συστήματος της κοινωνικής μας ασφάλισης.
Η προσπάθεια υποκατάστασης της κοινωνικής-δημόσιας ασφάλισης ζωής, υγείας, εργασίας, σύνταξης, κλπ,  από την ιδιωτική,
κρατάει πολλά χρόνια.
Φαίνεται λοιπόν ότι τα διεθνή φόρα του τραπεζοασφαλιστικού κατεστημένου, βλέπουν πολύ κοντά το στόχο τους, εκμεταλλευόμενα την οικονομική συγκυρία αλλά και  με την "συνδρομή" του πολιτικού μας συστήματος, που "περί άλλα τυρβάζει"....

Τα χρήματα είναι πολλά και τα θέλουν.
Λίαν επιεικώς το 30% περίπου του ακαθαρίστου εισοδήματος των εργαζομένων πηγαίνει στην κύρια και επικουρική κοινωνική ασφάλιση[εισφορά εργαζόμενου και εργοδότη]. Αρκετά ψηλά είναι και τα  ποσοστά στους ιδιοπασχολούμενους και αυτοασφαλιζόμενους.
Οι όποιες πολιτικές δυνάμεις έρθουν-πολύ σύντομα απ' ότι φαίνεται-να κυβερνήσουν τη χώρα, πρέπει να έχουν πρώτο θέμα στην ατζέντα τους την διατήρηση, προστασία και εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης.
Δεν μπορεί η υπουργός και ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, να "τρέχουν" κάθε τόσο στα συνέδρια των μεγαλοασφαλιστών, κάτι συμβαίνει.
Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα γιατί σιωπούν;
Υλικό υπάρχει άφθονο για ν' αποκαλύψουμε τις προθέσεις τους.
Με καθαρό λόγο, χωρίς κομματικές ιδεοληψίες, χωρίς πολλούς αριθμούς  και δύσκολες  οικονομικές αναλύσεις, νομίζω ότι μπορεί να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και κυρίως οι νέοι μας, για το σοβαρό αυτό θέμα.
Πρέπει να υπάρξει μαζική αντίδραση, για να κοπεί η όρεξη στους μπαταξήδες(ιδέ Ασπίς-Πρόνοια,κλπ) του τραπεζοασφαλιστικού(Bancassurance**)  συστήματος της ιδιωτικής ασφάλισης.
Περισσότερα για το Bancassurance, μας λέει ο Νο 1 αρχιτέκτονας αυτού του  συστήματος ασφάλισης στην Ελλάδα,  κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου του Ελισαίου, σε συνέντευξή του, την 20/12/2010 στο περιοδικό "Insuranceworld". 
**Η Ασφάλιση μέσω Τράπεζας, γνωστή και ως «Bancassurance», είναι ο όρος που χρησιμοποιείται, για να περιγράψει την εταιρική σχέση ή σχέση μεταξύ μιας τράπεζας και μιας ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία η ασφαλιστική εταιρεία χρησιμοποιεί την τράπεζα ως κανάλι πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων . 
Γ.Δη

Σχόλια