Γ.Γ ΓΣΕΕ: Παραίτηση Δαμανάκη και Άμεση Παρέμβαση Εισαγγελέα

Δήλωση

του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν.Κιουτσούκη

Παραίτηση Δαμανάκη και Άμεση Παρέμβαση Εισαγγελέα
Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι έτσι μπορούν να εκβιάσουν το λαό
Με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές – γελοία σενάρια και ψευδεπίγραφα διλήμματα- η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ομολογώντας για μια ακόμη φορά την αποτυχία της, επιχειρεί να μεταφέρει στην αντιπολίτευση και τον ελληνικό λαό, τον εκβιασμό που εκείνη δέχεται από την τρόικα.
Στο ρόλο του «λαγού» ήταν η διορισμένη, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ελληνίδα Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ελληνική κοινωνία, χωρίς ίχνος εθνικής ευθύνης και πολιτική συναίσθησης, η κυρία Δαμανάκη μίλησε για πιθανή χρεοκοπία και έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησε πανικό στην ευαίσθητη ελληνική χρηματαγορά, ρίχνοντας «νερό στο μύλο των διεθνών κερδοσκόπων».

Καταδικάζουμε απερίφραστα ως «εκ του πονηρού εκπορευόμενη» κάθε τέτοια ενέργεια και ζητάμε την απόδοση των σχετικών πολιτικών και ποινικών κυρώσεων, που αυτή επισύρει. Η κυρία Δαμανάκη οφείλει να παραιτηθεί άμεσα, εφόσον διαθέτει τη στοιχειώδη ευθιξία. Αν δεν το πράξει μόνης της, τότε θα πρέπει να «αποπεμφθεί» από τον Πρωθυπουργό. Οι δηλώσεις της στρέφονται ενάντια στο εθνικό συμφέρον, δεν είναι αντάξια να διαδραματίσει τα υψηλά καθήκοντα που τις έχουν ανατεθεί. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διατάξει άμεσα εισαγγελική έρευνα, όπως άλλωστε έπραξε και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις κακόβουλων δημοσιευμάτων και ανυπόστατων emails.
Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, ότι βρίσκονταν «σε διατεταγμένη υπηρεσία». Η μόνη χρεοκοπία που υπάρχει είναι η χρεοκοπία της κυβερνητικής πολιτικής και η μόνη έξοδος είναι η έξοδος του ΠΑΣΟΚ από την διακυβέρνηση της χώρας. Όσο πιο γρήγορα «εξέλθουν», τόσο καλύτερο για όλους μας.
 
Πατησίων 69-Τ.Κ.10434 Τλφ: 210.8202270,288 fax: 210.8202150
mail: gsecretary@gsee.gr


Πατησίων




Σχόλια