«Γαλάζιες» επιθέσεις κατά Γιούνκερ και Ρεν



Κλιμακώνονται οι επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας προς ευρωπαίους αξιωματούχους, μετά από τις αυστηρές προειδοποιήσεις των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Όλι Ρεν, ότι πρέπει να συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση που θεωρεί ανεπίτρεπτη κάθε έξωθεν παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική τάξη της χώρας.

Το αυστηρό μήνυμα που έστειλε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την τρόικα, διαμορφώνει ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο και πλέον κορυφαία στελέχη του κόμματος μιλάνε για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

 «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια, επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η
κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο, που λέγεται Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, δίνοντας το σύνθημα για να γενικευτούν τα πυρά.

 Με τη στάση του ο κ. Σαμαράς, σημείωσε, όπως λένε συνεργάτες του, ότι δεν εκβιάζεται και δεν δέχεται πιέσεις, ενώ υπογραμμίζουν, πως εκτός από το ύφος και τον τρόπο που γίνεται η ευρωπαϊκή παρέμβαση, χαρακτηρίζεται ως απαράδεκτη και παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Άλλοι συνομιλητές του προέδρου της Ν.Δ. λένε ότι δεν μπορούν διάφοροι κοινοτικοί παράγοντες να καταργούν την κυβέρνηση αλλά και το θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπόλοιπων κομμάτων.

«Ήταν δήλωση εθνικού ηγέτη και όχι κομματάρχη. Υπάρχει κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Υπάρχει Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ι. Μιχελάκης και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις κατάργησης του ρόλου της αντιπολίτευσης».

 Πάρα πολλά στελέχη εκφράζονται πολύ αρνητικά για ευρωπαίους αξιωματούχους και θεωρούν ότι είναι άκομψη και ατυχής παρέμβαση της Ε.Ε. στα εσωτερικά μιας χώρας. Ήδη, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, έκανε λόγο (ΝΕΤ) για βάναυση παρέμβαση. 

«Δεν μπορούν οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. να μας επιβάλλουν τι θα κάνουμε» λένε ορισμένα στελέχη και άλλοι αναφέρουν ότι πρόκειται για «πολιτικό εκβιασμό» και άλλοι με υπερβολικά επιχειρήματα αναφέρουν: «Κάποιοι αγνοούν ότι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι ισχυρή».

ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=401349

Σχόλια