H τρόικα απαιτεί και η κυβέρνηση "εκτελεί"...

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012- 2015, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους ελεγκτές της Τρόικας. 
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την Τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο την Πέμπτη και ίσως και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, ύψους 22 δις. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο.
Οι δαπάνες των ΔΕΚΟ μπήκαν στο μικροσκόπιο της Τρόικας που ζητούν ειδικό μνημόνιο για την εξυγίανσή τους. Οι ελεγκτές της Τρόικας ζητούν.... νέες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και υπερωρίες, αλλά και λουκέτο στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Το κλιμάκιο της τρόικας διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πραγματική πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους και στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Εξυγίανση Δ.Ε.Κ.Ο.-Ειδικό «μνημόνιο» ζητά η τρόϊκα
Οι ελεγκτές ζήτησαν ειδικό μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ το οποίο θα περιλαμβάνει:
Μείωση του μισθολογικού κόστους
Περικοπή των πρόσθετων αμοιβών και των έξτρα παροχών
Επαναδιαπραγμάτευση όλων των συμβάσεων στελεχών,
Περικοπές στο πλεονάζων προσωπικό,
Εφαρμογή του μέτρου μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις,
Κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ,
Πώληση συμμετοχών και θυγατρικών
Νέες αυξήσεις τιμολογίων
και νέες περικοπές έως 30% στις επιχορηγήσεις.
Το κλιμάκιο της τρόικας είπε όχι στις οριζόντιες περικοπές μισθών στις ΔΕΚΟ, ζητώντας να υπάρξει εξορθολογισμός σε όσους πήραν αυξήσεις παρά τις περικοπές που υπήρξαν. Οι ελεγκτές εντόπισαν αύξησης των κονδυλίων για πρόσθετες παροχές όπως: επιδόματα, προαγωγές, υπερωρίες, και εκτός έδρας.
Φρένο μπαίνει και στα ευνοϊκά δάνεια που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Οι όροι των δανείων που έχουν ήδη συναφθεί δεν θα θιγούν, όμως τα νέα δάνεια θα δίνονται πλέον με τους όρους της τραπεζικής αγοράς.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων του Ταμείου κατά την απόσχιση του μεταφέρεται σε ανώνυμη εταιρεία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο του 2013.
AΠΕ

Σχόλια