Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Nα παραχωρήσουμε τα λιμάνια μας σε μια κρατική κινεζική εταιρεία;» ( Αυτά έλεγε με εντολή GAP ο μέγας υπουργός οικονομικών )

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της πώλησης
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η γ.γ. του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κίνας Χ. Ζιντάο, ενώ ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος επέλεξε να λάβει μέρος στη συγκέντρωση του εργαζομένων που αντιδρούν στην παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε τη σημασία που δίνει το κόμμα του στις επενδύσεις της Κίνας στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου ρώτησε για το θέμα:
«Τη στιγμή που σε όλες τις χώρες επανεξετάζεται ο ρόλος του κράτους και η ανάγκη, γιατί σε μια τέτοια διεθνή κατάσταση επιλέγουμε να δώσουμε την Ολυμπιακή Αεροπορία σε Αραβες και να παραχωρήσουμε τα λιμάνια μας σε μια κρατική κινεζική εταιρεία;»
Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των βουνών και των παραλιών. Ο Αλέκος Αλαβάνος από την πλευρά του περιέγραψε την πώληση του λιμανιού «ως ένα διεθνές Βατοπέδιο, γιατί η πώληση του λιμανιού έχει κοινά στοιχεία με το σκάνδαλο του Αγίου Ορους. Οπως κι εκεί υπήρχε μια νομικά ασαφής, έτσι και εδώ, τη στιγμή που εκκρεμεί ακόμη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη στιγμή που υπάρχουν κι άλλα νομικά προβλήματα, παραδίδεται το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους».Την αντίθεσή του στην πώληση του λιμανιού δήλωσε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο βουλευτής του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/11/2008
 

Σχόλια