Απόφαση-χαστούκι της δικαιοσύνης κατά των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης!

Πανηγυρικά Αθώοι!!!

Πανηγυρικά Αθώοι κρίθηκαν ο πρώην Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, τα μέλη απελθόντος του διοικητικού συμβουλίου και υπηρεσιακά στελέχη (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) της ΕΥΑΘ Α.Ε. από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 31-3-2011.

Οι παραπάνω είχαν παραπεμφθεί με βαριές κατηγορίες παράβασης καθήκοντος και οικονομικής ζημίας της ΕΥΑΘ Α.Ε., μετά από πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) του συνέταξαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κ. Ευάγγελος Τσέλιος και Δέσποινα Καραλή.
Απόφαση Κόλαφος για τους επιθεωρητές-συντάκτες της πορισματικής έκθεσης ΕΔΕ καθώς κατά την....
ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ολόκληρα άρθρα της ισχύουσας νομοθεσίας είχαν “λησμονηθεί”, κρίσιμα έγγραφα “παραλείφθηκαν” εντελώς και διαπιστώθηκε πλήρης διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών από τους επιθεωρητές τους ΣΕΕΔΔ. Μάλιστα παραλίγο να διαταχθεί από το δικαστήριο η σύλληψη τους για ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση, απόκρυψη και παρασιώπηση γεγονότων και διαστρέβλωση στοιχείων.

Υπενθυμίζεται ότι τον έλεγχο της εν λόγω υπόθεσης που αφορά την κατασκευή του κτιρίου της ΕΥΑΘ Α.Ε. στην Τούμπα Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει η διοίκηση Σκόδρα, καθώς συνάντησε σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση του έργου, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε. Και αυτό το πραγματικό γεγονός, όπως και πολλά άλλα, όμως “παραλήφθηκε” από τους επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ που προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες στην διοίκηση Σκόδρα για πράξεις και παραλείψεις διοικήσεων και υπηρεσιακών παραγόντων που χρονολογούνταν από το 1994 ως το 2001.


Το δικαστήριο, με πρόταση του εισαγγελέα, αθώωσε ομόφωνα και πανηγυρικά όλους
τους κατηγορούμενους, καθώς διαπίστωσε ότι η διοίκηση Σκόδρα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όχι μόνο δεν παρέβησαν το καθήκον τους, αλλά αντίθετα εκτέλεσαν ευσυνείδητα τα καθήκοντα τους και ωφέλησαν την ΕΥΑΘ Α.Ε. που είχε μπει σε περιπέτειες από πράξεις και παραλείψεις των προγενέστερων.

Όπως ισχυρίζονται άνθρωποι που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην ΕΥΑΘ Α.Ε. η
πορισματική έκθεση συντάχθηκε κατά παραγγελία για να καλύψει εκείνους που πραγματικά ευθύνονταν, καθώς πράγματι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για εκείνους που δημοπράτησαν και ανέθεσαν την εργολαβία κατασκευής (πριν από την διοίκηση Σκόδρα), παρά το γεγονός ότι γνώριζαν άριστα τα προβλήματα που επρόκειτο να ανακύψουν.

Ορισμένοι (οι πιο καλά πληροφορημένοι) κάνουν λόγο για υπόγειες διαδρομές και κανάλια επικοινωνίας μεταξύ των ελεγκτών και συγκεκριμένων υπηρεσιακών παραγόντων της ΕΥΑΘ, τους οποίους είχε απομακρύνει η διοίκηση Σκόδρα, και φέρουν τεράστιες ευθύνες και για αυτή την περίπτωση.


Τέτοια γεγονότα θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το κύρος του ΣΕΕΔΔ στο σύνολο του
, καθώς, όπως διαπίστωσε το δικαστήριο, η έκθεση βρίθει ανακριβειών και ψευδών ισχυρισμών. Πάντως, έγκυροι κύκλοι θεωρούν ως δεδομένο 
 
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_8939.html

Σχόλια