Σύμβουλος της Γερμανικής Κυβένησης, βλέπει αναδιάρθρωση

Σύμφωνα με το  Βusiness World , σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι, η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη, για την Ελλάδα. 
Είπε επίσης ότι σύμφωνα με τις δημόσιες τράπεζες της Γερμανίας, μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν καταστροφή για τον κλάδο.
Οι δηλώσεις είναι το τελευταίο σημάδι της καταδίκης της κυρίαρχης οικονομικής δύναμης της ΕΕ, αφου το πακέτο διάσωσης των 110 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα, δεν θα της επιτρέψει να αποφύγει την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της με τους πιστωτές της, παρά τις διαψεύσεις από αξιωματούχους σε όλη την Ευρώπη.
Ο Clemens Fuest, ο οποίος προεδρεύει της τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε στο Reuters ότι..
η Ελλάδα θα μπορούσε μόλις και μετά βίας να καταφέρει να βαδίζει, μιας που το ήμισυ των εσόδων της χώρας από τους φόρους, θα πρέπει στο εξής να δαπανηθεί απλώς για πληρωμές τόκων.
"Κάποιος πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα - Περιμένω ένα κούρεμα», είπε ο οικονομολόγος . "(Οι πληρωμές τόκων) "διαλύουν" την Ελλάδα."
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι η πρώτη από μια δυτική ευρωπαϊκή χώρα για πάνω από μισό αιώνα και αποτελεί μια πρόκληση για τους διαμορφωτές πολιτικής στην ΕΕ, που πασχίζει να συμβιβάσει τα συμφέροντα των πολιτών τους, με τα δαπανηρά βήματα που απαιτούνται για να διατηρηθεί η ακεραιότητα της νομισματικής ζώνης των 17 .

Η Ελλάδα, που επιβαρύνεται με ένα χρέος που αναμένεται να διογκωθεί σε 160 τ% του ΑΕΠ μέχρι το 2013, έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι σχεδιάζει την αναδιάρθρωσή της. Ο διοικητής της Τράπεζα της Ελλάδας Γεώργιος Προβόπουλος, προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι μια αναδιάρθρωση, θα είχε "καταστροφικές συνέπειες". (C) Reuters

Σχόλια