Οι κάτοικοι της Γαύδου, πήραν την τύχη τους στα χέρια τους.

Έρχεται ... το καράβι για τη Γαύδο

Από 15 Απριλίου στη γραμμή για Γαύδο το νέο σκάφος
Μετά τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό που έζησε η Γαύδος το περασμένο καλοκαίρι και την τεράστια οικονομική ζημία που υπέστη η τοπική κοινωνία, κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.
Έξι κάτοικοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και επιχειρηματικά στο νησί, συνέστησαν ναυτιλιακή εταιρεία και ναύλωσαν σκάφος, το οποίο ξεκινάει δρομολόγια από την ερχόμενη εβδομάδα...
Πρόκειται για την νεοσύστατη εταιρεία «GAVDOS LINES» και το πλοίο «GAVDOS EXPRESS 1». Το πλοίο είναι κλειστού τύπου, ταχείας πλεύσης. Έχει μήκος 18 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2007.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, Στέφανο Μπικογιαννάκη, έχει δυνατότητα μεταφοράς 65 επιβατών.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να πάει καλά το όλο εγχείρημα. «Πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο, όμως δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι για δεύτερη χρονιά η Γαύδος θα μπορούσε να αποκλειστεί ακτοπλοϊκώς και να περάσουμε τα όσα ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι». Το πλοίο θα ξεκινήσει επίσημα τα δρομολόγια του στις 15 Απριλίου και περιλαμβάνονται ταξίδια-εκδρομές από τη Γαύδο προς τον Πλακιά και την Παλαιόχωρα και αντίστροφα.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι κάτοικοι αλλά και ξένοι επισκέπτες είχαν ξεσηκωθεί λόγω του πολυήμερου αποκλεισμό του νησιού μετά την απαγόρευση στα ανοιχτού τύπου πλοία «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» να μεταφέρουν επιβάτες. Το πρόγραμμα των δρομολογίων έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/04
09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ
13:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΓΑΥΔΟΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/04
09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ
13:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΓΑΥΔΟΣ.
ΜΕΓ. ΤΡΙΤΗ 19/04
09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
13:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ
ΜΕΓ. ΠΕΜΠΤΗ 21/04
09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
13:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ
ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04
09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
12:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ
14:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ
16:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΓΑΥΔΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/04
09:00: ΓΑΥΔΟΣ – ΠΛΑΚΙΑΣ
11:00: ΠΛΑΚΙΑΣ – ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
13:00: ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ

Σχόλια

  1. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι λύση εφόσον σχεδιαστεί προσεκτικά και εφαρμοστεί σωστά. Ας παραδειγματιστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.