Το ΝΑΤΟ έπληξε κυβερνητικά κτήρια στην Τρίπολη

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε τα ξημερώματα το κυβερνητικό τετράγωνο στην πρωτεύουσα της Λιβύης. Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κατέστρεψαν ένα από τα κτήρια που χρησιμοποιεί ως στρατηγείο ο Καντάφι

Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ είχαν ως στόχο την εξόντωση του Μουαμάρ Καντάφι, υποστήριξε μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα εκπρόσωπος της λιβυκής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 τραυματίες, ενώ αγνοείται η τύχη πολλών ακόμη ανθρώπων. Σύμφωνα με το BBC, τα νατοϊκά αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ....προς τη Δευτέρα το κυβερνητικό τετράγωνο, καταστρέφοντας ολοσχερώς κτήριο που χρησιμοποιεί ως στρατηγείο ο Καντάφι. Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και στελέχη του καθεστώτος, ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει το πού βρισκόταν ο λίβυος ηγέτης την ώρα της επίθεσης. Σύμφωνα με το BBC σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις στην Τρίπολη και λίγο αργότερα διεκόπη η μετάδοση του προγράμματος τριών τηλεοπτικών σταθμών.  

Eπιδρομές και στη Μιζουράτα
©James Keogh/Wostok Press/MAXPPP Libye, Misrata 17/04/2011 Pres de Tripoli street, principale ligne de front a Misrata, les insurges attaquent l'ecole de l'armee de l'air aux mains des forces fideles au Guide Libyen, Mouammar Kadhafi. The insurgents attacked near Tripoli Street, the main front line has Misrata school of the Army Air detained by troops of Colonel Gaddafi. Οι αεροπορικές επιδρομές δεν περιορίστηκαν στην πρωτεύουσα της Λιβύης. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, νατοϊκά αεροσκάφη έπληξαν στόχους και στην Μιζουράτα, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και των καθεστωτικών δυνάμεων. Όπως μεταδίδει το CNN, χθες Κυριακή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τουλάχιστον 16 άνθρωποι και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι τα στρατεύματα του Καντάφι έπληξαν χθες με μαζικά πυρά την πόλη, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς είχε προαναγγείλει την αποχώρηση των στρατευμάτων του.    
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
Υπεύθ. Σύνταξης: Ειρήνη Αναστασοπούλου

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15027745,00.html

Σχόλια