Παρουσία του Κάρολου Παπούλια κορυφώνεται σήμερα ο εορτασμός της Εξόδου


Πομπή εν μέσω αντιδράσεων, Πανηγυρικός με αιχμές…
 Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ολοκληρώνονται σήμερα στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Επετείου της Εξόδου.
Παράλληλα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της πομπής προς τον Κήπο των Ηρώων, αλλά και στην εκφώνηση του πανηγυρικού από το Δήμαρχο Π.Κατσούλη  δεν πέρασαν απαρατήρητα από κανένα.
Οι φόβοι για τυχόν αντιδράσεις από την πλευρά κάποιων πολιτών επαληθεύτηκαν, ευτυχώς όμως σε μικρό βαθμό. Συγκεκριμένα, στην αρχή περίπου της πομπής στο τμήμα που βρίσκοταν η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία του τόπου, ακούστηκαν συνθήματα εναντίον των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, με τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη να δέχεται τα πυρά ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.
Όσον αφορά τον πόλεμο…
των φιλαρμονικών το Αγρίνιο έδωσε το παρόν, καθώς αυτή ήταν εξαρχής η εντολή του κ. Μοσχολιού, παρά το γεγονός ότι εκφράστηκαν αντίθετες γνώμες λόγω της αναγκαστικής-επιβεβλημένης μείωσης από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Ιεράς Πόλεως. Βέβαια, η συμμετοχή της σε
καμία περίπτωση δεν θύμιζε το παρελθόν. Ενώ αρχικώς είχε προγραμματιστεί αυτή να απαρτίζεται από σχεδόν 150 μέλη, μόλις και μετά βίας έφτανε τα 30!
Αίσθηση προκάλεσε και η ομιλία του δημάρχου Πάνου Κατσούλη, ο οποίος τόνισε πως το μήνυμα της Εξόδου σήμερα είναι επίκαιρο από ποτέ τόσο για τη χώρα όσο και για το Μεσολόγγι, τους αγώνες και την προσφορά του οποίου κάποιοι δεν σέβονται. «Τέρμα οι ευγένειες και οι υποκλίσεις απέναντι σε όσους υποτιμούν την ιστορία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσούλης.
Θυμίζουμε ότι η ημέρα ξεκίνησε με την υπο βροχή (χωρίς μεγάλη προσέλευση) συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πορεία κρίσιμως ζητημάτων της πόλης και με την επι μέρες στοχοποίηση βουλευτών.
Στις σημερινές εκδηλώσεις δεν θα παραστούν αρχηγοί κομμάτων καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη τελικώς δεν θα δώσει το παρόν ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Πολιτισμού Τηλέμαχος Χυτήρης και τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Αχαιας Μ.Μπεκίρης.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου έχει ως εξής:
6:30: Εωθινό κανονιοβολισμοί και κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της Ιεράς Πόλεως
7:00: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
10:40: Άφιξη και υποδοχή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.
10:45: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
11:00: Εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.
• Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.
• Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Κάρολο Παπούλια.
• Πανηγυρικός από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Τηλέμαχο Χυτήρη
• Το Μοιρολόι « Να ζει το Μεσολόγγι» από την Σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ –Αποστολάκου, Πτυχιούχο Μονωδίας και μέλος της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συμμετέχει τμήμα της Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα.
• Βράβευση νικητών του 65ου Δρόμου Θυσίας.
14:00: Επίσημο γεύμα από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Ιδιαίτερη Πρόσκληση)
18:30: Επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου, με πομπή από τον Κήπο των Ηρώων στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης
• Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Πέρας εκδηλώσεων για την 185η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων
 
Το είδαμε ΕΔΩ

Σχόλια