Αυτό είναι το έργο της σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης…

Γ.Δρακούλης

Ξεκίνησαν με τις συγχωνεύσεις στην παιδεία και την κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων και συνεχίζουν με συγχωνεύσεις στην Δημόσια Υγεία υπό την μορφή πέντε τύπων:
  1. Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινό διοικητή.
  2. Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινή διοίκηση
  3. Συγχωνεύσεις μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου.
  4. Συγχωνεύσεις κλινικών σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοινή απόσταση
  5. Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.
Ο κύβος ερρίφθη για τις συγχωνεύσεις που θα γίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως σε νοσοκομεία της Αττικής, του Πύργου Ηλείας, της Κρήτης αλλά και της Πάτρας. Από 1ης Απριλίου η συζήτηση περί αυτών τέθηκε επί τάπητος με τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο να έχει στα χέρια του τον κατάλογο των νοσοκομειακών μονάδων που θίγονται από τον επικεφαλή της ειδικής επιτροπής καθηγητή Λ. Λιαρόπουλο και να προχωρά σε διάλογο για τις συγχωνεύσεις με σκοπό να τεθούν σε εφαρμογή έως τον Ιούλιο.
Είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ακόμα και την Υγεία ως έναν οικονομικό παράγοντα χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες που συνεπάγονται μέσα από αυτές τις απερίσκεπτες αλλαγές. Με ποιο σχεδιασμό και ποια λογική η Κυβέρνηση προχωρά σε τέτοιες αλλαγές όταν οι ήδη υπάρχουσες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις δεν είναι επαρκείς για την κοινωνία, όταν πολλά νοσοκομεία χρειάζονται επέκταση και επιπλέον προσωπικό για την σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών; Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Καλλικράτης στην υγεία που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση θα προκαλέσει σύγχυση στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο σύνολο του πληθυσμού. Άτομα από απομακρυσμένες περιοχές θα πρέπει για θέματα υγείας να μετακινούνται στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης που πολλές φορές το χάσιμο χρόνου μπορεί να αποβεί μοιραίο και καθοριστικό σε κάποιες περιπτώσεις.
Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την αδιαφορία της για την Δημόσια Υγεία και αντί να συμβάλει στην βελτίωση της περίθαλψης και της μέριμνας των πολιτών από την υποτιθέμενη «δωρεάν» Δημόσια Υγεία την υποδαυλίζει, χωρίς να σκέφτεται πως σε αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή για πολλές οικογένειες η δωρεάν και άμεση περίθαλψη από την Δημόσια Υγεία είναι αναγκαία.
Αυτό είναι το έργο της σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης…
Θέτει ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση χρημάτων ακόμη και μπροστά στην υγεία των πολιτών…
Τι άλλο θα δούμε!;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Σχόλια