6ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μ.Αλέξανδρος" - Τα παιδιά συμμετέχουν και μεταφέρουν το σύνθημα "Ο αγώνας για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ είναι ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι μικροί μαθητές τρέχουν στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο και μεταφέρουν το μήνυμα
Ο Αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος”
Στην «καρδιά» της Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη και στην πλατεία Αριστοτέλους δίνουμε, την Κυριακή 10 Απριλίου, το νέο ραντεβού μας με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον: Για 6η συνεχή χρονιά διεξάγεται ο ετήσιος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» τόσο στην κλασσική του διαδρομή από την Πέλλα έως την πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και στις διαδρομές των 10 χλμ, των 5 χλμ, και, φυσικά, σε εκείνη των 1000 μέτρων για τα παιδιά - μια διαδρομή για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που καθιερώθηκε για πρώτη φορά πέρσι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
«Ο αγώνας 1000 μέτρων των μικρών μαθητών έχει επιλεγεί για να μεταφέρει το κεντρικό Περιβαλλοντικό μήνυμα της διοργάνωσης «Ο αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος», όπως υπογραμμίζει, η κα Λιάνα Γούτα, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, υπεύθυνη του τομέα Περιβάλλοντος, «κι αυτό, γιατί θεωρούμε ότι οι μικροί δρομείς που θα συμμετάσχουν φέτος, οι μαθητές, είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι της ελπίδας για ένα Αύριο αντάξιο των προσδοκιών μας, αφού εκείνα αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και του πλανήτη». Με την ιδιότητά της μάλιστα ως υπεύθυνης του Τομέα Β. Ελλάδας του Ecocity αποκαλύπτει ποιά θα είναι η φετινή «έκπληξη» για τους μικρούς δρομείς:
«Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα δοθούν σε όλα τα παιδιά μπλουζάκια με το περιβαλλοντικό μήνυμα της διοργάνωσης, προκειμένου να το μεταφέρουν όλο το χρόνο στην οικογένεια, στους φίλους τους και στο σχολείο τους. Φέτος όμως, η επιβράβευση της συμμετοχής τους σε έναν αγώνα όπου όλοι είναι νικητές, θα γίνει και μέσα από ένα δεντράκι ελιάς που θα δοθεί στο τέλος της διαδρομής, σε κάθε παιδί που θα συμμετάσχει. Η συμβολική αυτή κίνηση με την οποία θέλουμε να παρακινήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους να ανατρέξουν στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας, και να αναλογισθούν την ευθύνη όλων μας για το αύριο και για το περιβάλλον, γίνεται με πρωτοβουλία που αναλάβαμε ως Τομέας Β. Ελλάδος του Ecocity και με την ευγενική προσφορά των δενδρυλλίων από το ΑΠΘ και τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους», καταλήγει η κα Λιάνα Γούτα.
Στην ιστοσελίδα www.atgm.gr της διοργάνωσης, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την ιστορία του Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.
Σας περιμένουμε όλους, την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 9.00, να τρέξουμε για τη ζωή, τον αθλητισμό, την υγεία, τον πολιτισμό, αλλά και για να μεταφέρουμε το μεγάλο Περιβαλλοντικό μήνυμα της διοργάνωσης, «Ο Αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος»!

Για περισσότερες πληροφορίες :
Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου, (Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο) 2310 200360
Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού, 2310 725775 & 2310 727775,
Λιάνα Γούτα, www.lianagouta.gr
Υπεύθυνη τομέα Περιβάλλοντος Ο.Ε.,
υπεύθυνη του Ecocity, Τομέα Β.Ελλάδος, 6977 224499


Σχόλια