Δεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού «South Stream» μετά την τουρκική άρνηση λόγω κόστους

http://www.deropoli.com/wp-content/uploads/2010/10/45891665_nabucco_south_stream_gas_pipelines_map466.gifΔεύτερες σκέψεις έχει η Ρωσία σχετικά με την κατασκευή του αγωγού της νότιας ροής φυσικού αερίου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός ως «South Stream», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοβ.
Στην περίπτωση κατά την οποία η Μόσχα συναντήσει «σοβαρά ή ανυπέρβλητα εμπόδια» στην κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, τότε, θα προχωρήσει.. στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου από πετρέλαιο (liquefied petroleum gas -LPG) στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σημείωσε ο κ. Πέσκοβ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά σχέδια, η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής LPG στη Μαύρη Θάλασσα εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την κατασκευή και υποστήριξη του αγωγού. Από την άλλη μεριά, μπορεί να αποτελέσει την ασφαλή και ανεξάρτητη εναλλακτική λύση, στην περίπτωση που τα σχέδια για την τελική κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού, δεν υλοποιηθούν.

Την κατασκευή του αγωγού δεν αποδέχεται η Τουρκία, με τη ρωσική κυβέρνηση να κινητοποιείται προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, που θα μειώσουν το κόστος κατασκευής του.
 

Σχόλια