Αύξηση στις επιθέσεις DoS

WordPres Blogs DoS Attack 2 Αύξηση στις επιθέσεις DoS  


Το δεύτερο εξάμηνο του 2010 σημειώθηκε απότομη αύξηση στη συχνότητα επιτυχημένων επιθέσεων άρνησης υπηρεσίας (denial of service) μέχρι 22% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο σύμφωνα με μια νέα έκθεση.
Μεγάλο μέρος αυτής της δραστηριότητας προερχόταν από την ομάδα Anonymous, αποκάλυψε όμως ότι πολλές επιχειρήσεις δίνουν ελάχιστη προσοχή στην προστασία των διαδικτυακών τους εφαρμογών, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης της εταιρείας Trustwave.
Οι κύριοι στόχοι για τους hackers συνήθως είναι

να «ρίξουν» ένα site ή να αλλάξουν την εμφάνισή του, αλλά οι εταιρείες-στόχοι όλο και περισσότερο διαπιστώνουν ότι οι επιθέσεις οδηγούν σε υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, εμφύτευση malware στις ιστοσελίδες τους και προβολή παραπλανητικών πληροφοριών.
«Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πάντα θα στοχεύουν σε web εφαρμογές», προειδοποίησε ο Nicholas Percoco, επικεφαλής της έρευνας της Trustwave.
Η βάση καταγραφής web επιθέσεων (Web Hacking Incident Database, WHID) παρέχει πληροφορίες για γνωστά περιστατικά επιθέσεων στο διαδίκτυο, και εξηγεί γιατί οι επιθέσεις των Anonymous είχαν τέτοιο αντίκτυπο.

Σχόλια