Πρόταση μομφής στη Μέρκελ, για την αγορά κρατικών ομολόγων προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης

Γερμανικό "μπλόκο" στις αγορές κρατικών ομολόγων από EFSF


 Πρόταση μομφής ενέκρινε την Πέμπτη το γερμανικό κοινοβούλιο ζητώντας από την γερμανική κυβέρνηση να εμποδίσει την αγορά κρατικών ομολόγων προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η ψηφοφορία δείχνει ότι η κυβέρνηση της Angela Merkel δεν συμφωνεί με τους νομοθέτες και αφήνει έκθετη τη Γερμανίδα Καγκελάριο η οποία το σαββατοκύριακο έδωσε τη συγκατέθεσή της στην αγορά κρατικών ομολόγων από το EFSF, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης.
"Είμαι κατά της αγοράς κρατικών ομολόγων που σημαίνει ότι το ταμείο θα αναλάβει νέο χρέος" από αυτές τι χώρες, δήλωσε ο Thomas Silberhorn, του Χρηστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) πριν από την ψηφοφορία. "Στηρίζουμε τις γραμμές διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να τεθούν όρια", πρόσθεσε.
Ενώ η πρόταση μομφής δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει κάθε αύξηση στις εγγυήσεις που δίνει η Γερμανία για το EFSF.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1154825



Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια