Στη φόρα η κρυφή ατζέντα

Η τρίτη έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής από το ΔΝΤ, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει και την κρυφή «ατζέντα» του ΠΑΣΟΚ για τη λήψη νέων, σκληρών μέτρων που θα πλήξουν και πάλι τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι στην έκθεση επισημαίνεται πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει έως τον Μάιο τα κύρια σημεία της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής που έχει συμφωνηθεί για την επιτυχή προώθηση του Προγράμματος Σταθεροποίησης, γεγονός που σημαίνει ότι η επιβολή των νέων μέτρων δεν θα καθυστερήσει.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει μυστική τη συμφωνία για τα νέα μέτρα πέφτουν, για μια ακόμη φορά, στο κενό. Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου να αρνούνται να παραδεχθούν το νέο «τσουνάμι» μέτρων που μας ετοιμάζουν, διαψεύδοντας σε όλους τους τόνους ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όμως η έκθεση της Ουάσιγκτον είναι εξόχως αποκαλυπτική για το τι άλλο μας περιμένει. Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, με τον τρόπο αυτό ότι έρχονται νέες μειώσεις μισθών, νέοι φόροι, περικοπές φορολογικών απαλλαγών και κοινωνικών παροχών, ακόμη και μείωση των επιδομάτων πρόνοιας, συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και τις ασφαλιστικές εισφορές, σε συνδυασμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας.  
Στο όνομα της ανάγκης να εξασφαλιστεί δημοσιονομική βιωσιμότητα, πράγμα εξαιρετικά αμφίβολο, αν όχι και αδύνατο με την πολιτική που εφαρμόζει, η κυβέρνηση του Μνημονίου προωθεί νέα μέτρα που πλήττουν, κυρίως, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τις επιχειρήσεις. Και, μάλιστα, αρνείται να πει την αλήθεια στο λαό.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=20330&catid=7

Σχόλια